8

Fikk forsyninger transportert i går

Trollheimshytta åpner i dag

I dag, 17. juni, åpner Trollheimshytta for sommersesongen og i går var det hektisk aktivitet ved Gråsjødammen for å forsyne hytta med all nødvendig proviant. Det er ikke lite som trengs når det skal vare helt fram til sesongslutt i midten av september - og det er idyllisk fra Gråhaugen og innover mot Trollhetta.

 

Litt etterforsyning er nok nødvendig, avhengig av besøket, men da transporteres det med båt over Gråsjøen og bæres de siste 3 kilometrene til hytta.

Olav Morten Tørset kom med lastebil full av varer og i tillegg var det 4 fullastede personbiler med alt fra ferskvarer som frukt og grønnsaker, rømme og rømmegrøt til spekemat, samt øl og vin. Alt måtte pakkes i sekker og klargjøres for helikoptertransport. Hvert løft kunne ikke veie over 900 kg og til sammen ble det 8 turer for helikopteret. Hver tur gikk unna på 8-10 minutter (tur/retur). En effektiv transportmåte i forhold til "i gamle dager" da alt måtte kløves med hest eller bæres innover.

Mvh Harald Solvik - tekst og foto

Trondhjems Turistforening (TT) eier og driver Trollheimshytta. De er medlem av Trollheimsporten. Bli medlem - klikk herAlle medlemmer her!

Over ser du idyllen fra Gråhaugen innover mot Trollhetta. Til venstre hektes første lasset på.

Klikk på bildene under og sjå dem større og i serie:

 

1
Olav Morten Tørset, Jonny Remmereit og Richard Halgunset klargjør.
2
Kjell Stenbro i full gang med pakkinga.
3
Alt pakket og klart.
4
Helikopteret fra Airlift lander.
5
Jonny Remmereit fra TT avtaler detaljer med pilot Karl Johan Sygna.
6
Første lasset hektes på.
7
På tur mot Trollheimshytta.