Trollheimshytta, EE 20140410

Trollheimen er påskeklar

Årets påske er: Kvikk Lunsj, appelsin, klister og vårskiføre
 

Sen påske betyr turer på tampen av skisesongen. På tross av en snøfattig vinter kan folk likevel glede seg over at det blir skiføre også denne påska. Men man må dra lenge enn vanlig for å finne gode snøforhold.
 

I Trollheimen er det fortsatt bra skiføre. Snøen har begynt å smeltet rundt selve hyttene i den populære ”Trekanten”, turen som går mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta. Men bare noen meter opp i høyden er det fortsatt strålende vårskiføre.
 

På fredag blir enda to turisthytter betjente. Det er Schulzhytta i Sylan og Trollheimenshytta i Trollheimen. Fra før har Nedalshytta og Storerikvollen turisthytte og Jøldalshytta og Gjevilvasshytta allerede hatt godt besøk så langt.
 

Vertinna på Trollheimshytta, Elin Engerstrøm, som har sendt oss bildet sier at det faktisk er skiføre til og fra Trollheimshytta. Føret er faktisk ganske bra på fjellet mellom hyttene. Med sen påske er det andre kvaliteter som frister enn skiturene tideligere på vinteren. Det er varmt og godt, noe som gir rom for lengre raster. Kommer sola frem er solkrem og solbriller standardutrustning. Ja kanskje shorts for enkelte. Termos, Solo, Kvikk Lunsj og appelsin hører i alle fall med til sen påske. En vårskitur byr også på en og annen tue som stikker opp av snøen. Noe som forteller oss at nå er vi på full fart mot sommer og varmere tider.


Trollheimshytta, EE 20140410.jpg
Slik er det på Trollheimshytta. Foto: Elin Engerstrøm


Is og vann
Det er stort sett ok iskvalitet på vannene i fjellet over 500 moh., men vær varsom for nå smelter isen fort og unngå alltid inn og utoser. De regulerte vannene frarådes det å ferdes på. Informasjon om isforholdene finner du www.usikkeris.no

 

Skredforhold
Varsom.no melder om grad 1 på skredskalaen. Det betyr at det er liten skredfare i terreng under 30 graders helling.

 

Ta hensyn til reinen
Du kan treffe på rein i Sylan og Trollheimen. Reinsflokker er en opplevelse å se, men hold avstand og pass på så du ikke forstyrrer dem. På denne tiden er simlene drektige og det er ekstra viktig at de ikke blir skremt. Husk båndtvangen, løse hunder er et problem for reindrifta og det er viktig at vi som er på tur i fjellet tar hensyn.

 

 

image002.jpg