Mandag
Mandag Snøbyger
-11°
Snøbyger
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
-13°
Delvis skyet
Flau vind
IMG_3284 INGRESS

Trøndersang og presten sin radiatorovn

En av arbeidstitlene til årets festivalprogram for Stangvikfestivalen var i følge Torbjørn Larsen “ta her vart vél toille”. Åpningskonserten fredag var midt i blinken "toillinj"!

Over: Sopran Isa Katharina Gericke


Konserten bød på unge aktører, og en ekstra festivalkomponist i tillegg til Trygve Brøske, nemlig Karin Rehnqvist. Den offisielle åpningen av Stangvikfestivalen stod stortingsrepresentant Else-May Botten for, som erklærte seg nesten målløs av åpningsnummeret fra Eight songs for a mad king som den klukkende tenoren Torstein Fosmo og fløytisten Andrea Johansen stod for. Botten sa seg spesielt imponert over bredden i festivalen, og rettet en spesiell takk til de som steller i stand. 

Trøndersang og bjelleklang
Det var en leken, engasjerende og imponerende konsert publikum fikk servert i et intimt og fullsatt lokale på Stangvik prestegård - til og med de som satt ute på tunet. Opptredenene spente fra en finsk ode til innsjøen Laatokka til trøndersang (blant annet en trøndertilpasset Sweeney Todd - Trondheims verste paier!) og et kontrabassklarinettstykke hvor publikum akkompagnerte med bjeller som ble delt ut. - Stakkars, han er nervøs og har tatt med seg presten sin radiatorovn tenker dere kanskje nå, spøkte kontrabassklarinettist Rolf Borch da han kom inn med det imponerende instrumentet sitt. Han framførte KontraMeere som Helmut Oehring har komponert for ham. Oehring har med både oppveksten med døvstumme foreldre og sin fascinasjon for havet i stykket som inkluderer både dumpe, innestengte lyder, litt bråk og ringende bjeller som skal minne om havet. Til bjellene satte han altså publikum i arbeid - Siden KORK ikke kom til bygda, spøkte han.

En artig og herlig "toillinj" konsert som man bare kan være takknemlig over at man får oppleve på en prestegård i ei lita grend en fredagskveld.

 

IMG_3282.JPG
Else-May Botten åpner.

IMG_3290.JPG
Fløytist Trine Knutsen.

IMG_3271.JPG
Fullsatt lokale!


IMG_3312.JPG
Kontrabassklarinettist Rolf Borch.

IMG_3311.JPG
Stykket KontraMeere krevde akkompagnering av bjeller, og da var det i følge komponist Helmut Oehring viktig at det var "No dingelang, only pling-pling."

IMG_3326.JPG
Maija Skille synger om dårlige paier på Bakklandet og Torstein Fosmo blir motvillig servert.

Tips en venn Skriv ut