DSC_0795

Trivelig å jobbe på helsetunet

Mellom 50 og 60 ferievikarer jobber i helsetjenestene i Rindal i sommer. Det er flest jenter, og de trives veldig godt på arbeidsplassen, men de hadde gjerne sett at hadde vært flere gutter her også.

Bildet over: Noen av de som har vikariat eller sommerjobb ved Rindal Helsetun. F.v. Lemlem Grezghier Gerekidan, Elin Solvik, Vanja Mossefinn, Jannicke Børset, Kamilla Bakk Solligård, Helene Helgetun, Vilde Garthe og Mali Løset.


Får tid til å prate med pasientene

De fleste sommervikarene jobber innen pleie og omsorg, men det er også noe på vaskeriet og på kjøkkenet på helsetunet.

Jentene trives alle godt på arbeidsplassen, og flere har jobbet her før. Mali Løset forteller at hun er her for 7. året på rad. Første året fikk hun sommerjobb for ungdom i to uker, og etter det har hun kommet tilbake hvert år. Hun jobber også litt her i de andre feriene, når det passer. Vilde Garthe forteller at hun er fast vikar ved helsetunet, i tillegg til at hun jobber i barnehage. Ellers er noen av vikarene helt ferske, og noen er her på andre året. Noen av dem har valgt utdanning innen helse. Jannicke Børset forteller at hun går helsefag og vil bli sykepleier.

De er alle enige om at Rindal Helsetun er en koselig arbeidsplass, og at de trives sammen med pasientene. Å bli kjent med pasientene og snakke med dem er en viktig del av jobben, sier de.

Men det er en ting som kunne vært bedre...

- Det skulle vært flere karer her! Pasientene setter ekstra stor pris på gutter som jobber her. De spør etter dem. Det er noen gutter som er aktivitører, men det skulle gjerne vært noen som jobbet med pleie også, sier Mali Løset, og de andre er veldig enige.


Lærer noe nytt hver dag

Vi finner tre gutter som jobber som aktivitører i sommer. Håken Heggem og Hans Ole Halle er sommervikarer i seks uker, mens Orestas Skinderis har sommerjobb for ungdom i to uker. De har nettopp vært ute på tur i bil "rundt lina" med Asbjørn Haugen og Ola Bjørnås.

- Det er trivelig å komme seg ut en tur, sier Ola Bjørnås. Han bekrefter at det blir mer av den type aktiviteter om sommeren, når det er flere i jobb som aktivitører.

DSC_0799.jpg
Asbjørn Haugen og Ola Bjørnås har vært ute på biltur med Orestas Skinderis, Håken Heggem og Hans Ole Halle.
 

De tre aktivitørene forteller at pasientene er positive og alltid blir med på det de foreslår. De står ganske fritt i å finne på aktiviteter. Det kan være spaserturer, turer i bil, brettspill eller bakels-steking. I forrige uke var de mye ute med pasientene og fulgte med på Småtrolluka.

- Det er en fin sommerjobb, og jeg lærer mye hver dag, sier Orestas Skinderis. Han har gått helse- og oppvekstfag, og har vært innom helsetunet i praksis før. Han planlegger å utdanne seg til ambulansesjåfør.


Mye dyktig ungdom

Helse- og omsorgsleder Grete Ranes Heggem forteller at det er over 50 ferievikarer i arbeid innenfor helse- og omsorgstjenestene denne sommeren. Det inkluderer alle som jobber ved Rindal helsetun, og i bo- og miljøtjenesten. 

Det har vært mange stabile ferievikarer gjennom flere år, men akkurat i år er det mange som har sluttet fordi de er ferdig utdanna, og det har blitt ansatt en del nye vikarer. Det er mye dyktig ungdom, synes hun, og noen av dem har vært innom i utdanningspraksis tidligere. Særlig de ferskeste vikarene blir gitt litt ekstra tid til å bli kjent med pasientene og prate med dem, og derfor blir det gjerne litt ekstra livlig med nye folk i arbeid her om sommeren.

Grete Ranes Heggem skryter også av de fast ansatte ved helsetunet, som er fleksible og ofte tar ekstra vakter om sommeren for å få gjennomført ferieavviklingen. 


Fint med tilbud om sommerjobb i hjembygda

Bård Magne Sande ved teknisk avdeling forteller at de har hatt noen ungdommer i arbeid med beising, og et par som har jobbet på kirkegårdene. Men disse er ferdige med engasjementet sitt nå. Det er også et par vikarer innen renhold.

Han forteller at de har vært svært fornøyd med sommervikarene, men at det dessverre har blitt ansatt færre i år enn tidligere. Det er bra for ungdom å få tilbud om sommerjobb i hjemkommunen, synes han.