Onsdag
Onsdag Klarvær
21°
Klarvær
Flau vind
Torsdag
Torsdag Delvis skyet
20°
Delvis skyet
Flau vind
Trollbuss på Dalalåven

Trivelig å besøke Rindal

Trollbuss AS er et lite reiseselskap som tilbyr korte opplevelsesturer i Trøndelag. Lørdag arrangerte de sin første tur til Rindal, hvor de besøkte Dialektplakat og Dalalåven Atelier.


Korte turer - Store opplevelser

Trollbuss AS har et bredt tilbud av dagsturer til unike steder rundt omkring i Trøndelag. Reiseselskapet drives av Maj Elin Svendahl og John Wishart, og de har base på Vikhammer utenfor Trondheim.

Maj Elin Svendahl forteller at fikk ideen til fordi de kjørte mye rundt i bobil og så hvor mange fantastiske plasser som finnes i fylket. Trøndelag er et Norge i miniatyr, med kyst og fjell, strender og svaberg, fruktbare jordbruksbygder, små og store byer, og de ville gjøre det mulig for mange flere å besøke disse stedene.

Koronaen satte en stopper for Trollbuss sin virksomhet i en periode, men nå er de i gang igjen, med litt mindre grupper enn tidligere.


Trivelig å besøke Rindal

Reisefølget var først oppe på Rindal skimuseum og så på et epletre i blomst. De kunne dessverre ikke komme inn på skimuseet, siden museene fortsatt er underlagt strenge restriksjoner, men det var de klar over på forhånd. 

Etter det gikk turen videre til bedriften iTrollheimen og deres prosjekt Dialektplakat.

DSC_0765.jpg
Åse Børset forteller om dialekt-plakat - et prosjekt som har forplantet seg helt til Pakistan.
 

Interessante innslag

Vi tar en prat med noen av deltakerne etter at de har vært innom Åse Børset hos Dialektplakat. De er godt fornøyd både med opplegget så langt. Dette er et fine innslag for dem som er interessert i historie, kunst og kultur, synes de. Tidligere har Rindal bare vært et sted de har kjørt forbi, så de synes det er trivelig å besøke bygda. Heldige med været har de også vært.

Siste post på programmet er Inga Dalsegg og Dalalåven Atelier.

DSC_0780.jpg
Inga Dalsegg forteller om atelieret og hvordan hun jobber.

DSC_0782.jpg
Trollbuss er et navn som klinger godt i Rindal. "Trollbussen" kommer sikkert tilbake ved en senere anledning.