Travkjøring 1978

Edgars fotoarkiv fortsetter til glede for alle på Trollheimsporten

Travkjøring i 1978

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011. Denne tråvkjøringa fra 1978 finner du under Edgars fotoarkiv 2!

 


Solveig J. Grytbakk og Raza i aksjon på Igletjønna.

Travkjøring på Tjønna
Isen på Igletjønna (hva er den rette skrivemåten, tru?) blir brukt til mangt. Mange går på skøyter der, noen fisker på isen - og før i tida var dette rindalingene sin travbane. Travkjørijng på Igletjønna har visst nok lange tradisjoner i Rindal, kunne vært interessant om noen kunne fortelle litt om det. Siste travkjøringa på Tjønna var etterjulsvinteren 1978 - i alle fall så vidt jeg minnes.
   Det var sagt at når det skulle bli travkjøring på Igletjønna, da vart det mildver. Men slik var det ikke denne februar- eller marsdagen i 1978. Det var gnistrende kaldt og fine forhold. Jeg minnes godt dette foto-oppdraget. Før jeg kjørte til travløpet var jeg en tur opp i Romundstadbygda og besøkte mor og far. Da jeg skulle dra spurte jeg far om han ville være med å sjå på travkjøringa. Jeg visste godt svaret på forhånd, og far svarte - uvanlig kvasst og bestemt til han å være: "E kjaur og såg nau (nok) hest den tida folk va nødt te å kjør hest". Framme ved Tjønna var det så mye folk og biler at jeg måtte parkere ved skulen og gå siste stykket. På vegen dit møtte jeg min daværende arbeidskollega Jon P. Lilleløkken. Han gikk i motsatt retning av alle de andre, han var på tur bort fra Tjønna. Jeg spurte Jon om han ikke skulle sjå travkjøring. Da svarte Jon: "E he kjaurt ved frå Rørdal'n med hest e. Det va så langt at e vanns på bærre ett lass på en vinterdag". Så gikk han videre - bort fra Tjønna.
   Ett eller to år seinere var det planlagt travkjøring på Igletjønna att. Alt var klart, men natta før kjøringa skulle arrangeres kom det berømte mildveret med regn og overvatn på isen. Så travkjøringa måtte på kort varsel flyttes til Orkdal. Denne kjøringa i 1978 var nok den siste på Igletjønna, for i løpet av første halvdel av 1980-tallet kom travbanen oppi Løsetmoan.
 
En liten tvekamp, fra venstre Solveig J. Grytbakk og Raza. Til høyre ser vi Trøndla
(eid av Jon Tørset Heggem) som kjøres av Ole Mogset.
 
Lars Bolme (Åsheim) med GuriLill. (Eid av Einar Mogset)
 
Bak hesten Sylfid Laika ser vi eieren Ola L. Løfaldli. Noen kjenner kanskje barna på sulkyen òg?
 
Har du kommentarer er det bare å komme med dem - bruk redaktor@trollheimsporten.no også i 2012!