DSC_4258

Transporttreff i Surnadal

Det ble et fullsatt lokale med nærmere 70 gjester, med andre ord stor interesse av et engasjert publikum på transporttreff i Surnadal lørdag. Treffet varte fra kl. 11 på formiddagen til nesten kl. 17 på ettermiddag.

Treffet startet med at Magnar Sigbjørn Holten (Sigge) presenterte historia om bileierne sin start og oppbygginga som ble gjort av de lokale lastebileierne i Surnadalsregionen som i 1947 etablerte Surnadal Transportsentral AL. Dette ble en svært interessant sekvens som det var lagt ned et grundig forhåndsarbeid med bilder og fortellinger. Forarbeidet ble i hovedsak gjort av Sigge med god hjelp av Johan Holten, Lars Jostein Bævre (Bakkå), Per Olav Heggset og Arnfinn Sætervik. Dette engasjerte publikum og innspillene ble mange om denne nesten glemte historikken. Det som var spesielt interessant, var bilder og dokumentasjon av bygginga av FV 65 over Nordmarka og byggingen av Bæverfjord bru som begge åpnet i 1938.

Bernt Vatten fortalte muntre historier og hadde laget en prolog som han leste opp. Dette fikk satt lattermusklene virkelig på prøve og publikum storkoste seg.

Ragnhild Brønstad, som har vært ansatt i Surnadal Transportsentral siden 1980-tallet, viste bilder og dokumenter fra hennes tid som ansatt på kontoret/administrasjonen, delvis sett med litt skrå humoristisk vinkel og historien på «Sentralen» opp gjennom årene, et flott innslag som ble fortalt fra hennes synsvinkel med bilder og gode historier.

Lederen i foreningen Reidar Brøske delte ut en rikholdig bildeplankett som æresbevisning til veteranene ved Surnadal Transportsentral AS. Denne ble mottatt av Arnfinn Sæthervik, Gudmund Kvendset og Ragnhild Brønstad på vegne av veteranene.

Videre holdt lederne Atle Norli og Svein Erik Nilsen i henholdsvis Surnadal Transportpartner AS og Surnadal Transport AS en grundig og interessant orientering med dokumentasjoner om dagens drift i konsernet og om fremtidsutsiktene i firmaet.

Dette var en bekreftelse på vi at har med en av de største og mest seriøse og transportør i Midt-Norge med en totalomsetning på ca 300 mill. kroner. De imponerende grafene og dokumentasjonene tok nesten pusten fra både publikum og ikke minst meg (Reidar) som gammel transportmann. Norli fortalte at det fredagen før treffet ble lastet 38 utgående trailere fra Pipelife AS på Syltbakken. Norli presiserte i den sammenheng at veier og veistandard er veldig viktig for firmaet og bileierne/sjåførene.

Lederen delte også ut blomster til de som bidro med innslag, som et av bildene viser.  Konferansieroppgaven ble utført på en elegant måte av Kristoffer Nordvik, som for øvrig også er styremedlem i foreningen og til daglig langtransportsjåfør.

DSC_4238.jpg

DSC_4247.jpg

DSC_4261.jpg

DSC_4266.jpg

Billig og god mat ble ordnet og servert av Bente Heggset, og Transporthistorieforeninga får ikke takket henne nok, men som bevis på flott innsats fikk også hun overrekt blomster av lederen.

Vi i foreninga takker publikum, bidragsyterne og Surnadal Transport AS for et meget vellykket Transporttreff og ser frem til et nytt treff i 2017, da med et nytt tema.


Interesseforeningen Transporthistorie i Surnadalsregionen er medlem av Trollheimsporten.


Tekst: Reidar Brøske, leder Interesseforeningen Transporthistorie i Surnadalsregionen
Fotografer: Jon Olav Ørsal  og Johan Holten