IMG_1384

Full stopp i Storåsbakken - oppdatert med video!

Trafikktrøbbel på fv65

Midt på dagen mandag fikk flere vogntog problemer på nullføre på fv65 i Storåsbakken i Orkland. På det meste var det minst seks vogntog som sto i bakken, og lang kø nedenfor bakken, rapporterer John J. Storholt. Politiet rykket ut med to patruljer for å dirigere trafikken.

Foto og video: John J. Storholt

Med mye nysnø og temperatur rundt null grader ble det dårlig feste for de tunge bilene som prøvde seg på å komme opp bakken uten kjetting. John Storholt har sendt oss bilder og en videoreportasje:

IMG_1373_690x473.jpg

IMG_5509.jpg

IMG_5542.jpg

Det har kommet mye snø i det siste, men vegen var godt brøyta. Problemet var at mange var for sent ute med å legge på kjetting, sier Storholt. Når det først stoppa for en i bakken, så ble det problemer for de som kom etter også. Når vogntogene måtte stoppe midt i bakken var det vanskelig å komme i gang igjen på det glatte føret.

Trafikk-kaoset på Storås pågikk i flere timer midt på dagen mandag. Vegen i Storåsbakken var fullt blokkert i lang tid, men tidvis kunne personbiler passere. Det var også en stopp i Garbergesbakkene på et tidspunkt, forteller John Storholt.

Bilbergere kom til og ryddet opp, og trafikken ble dirigert av politiet. Noen av vogntogene kom i gang igjen for egen maskin etter å ha lagt på kjetting.

Rundt klokka 15 var det ferdig ryddet i Storåsbakken, og alle kunne passere.

John Storholt minner om viktigheten av å sko seg etter forholda, og samtidig bevare roen når uhellet først er ute. Når folk begynner å stresse i en allerede kaotisk situasjon blir det lett verre. Det så han en del eksempler på denne gangen også.