Tor Rune Halset og Monica Selvik

Tor Rune Halset er ny hotelldirektør

Fra 1. oktober får Thon Hotell Vårsøg ny hotelldirektør. Tor Rune Halset tar over stafettpinnen, og med på kjøpet kommer et driftssamarbeid mellom hotellet og Hammerstuene.

Målet er å få et solid samspill og samkjørt drift for begge avdelingene, hvor Thon Hotell Vårsøg naturlig nok blir flaggskipet.

- Det er positivt både for bygda og for de ansatte at vi kan bruke hverandre på tvers av avdelingene, sier konstituert direktør Monica Selvik.

- Vi får felles pott og felles mål, supplerer Halset.

Halset har mange støttespillere på sin side, både blant de ansatte og sentralt. Blant annet har Kjetil Smette fra driftssiden i Thon Hotels sentralt hatt, og vil ha, et nært samspill med Halset.

- Vi tilrettelegger slik at vi utnytter ressursene vi har sentralt, spesielt innen salg og markedsføringsapparatet, sier Smette.

- Vi setter stor pris på at vi har fått en person sentralt som har engasjert seg så sterkt, sier Lars Løseth fra eierselskapet.

 

Ambisiøs fremtidstro

Lars Løseth har stor tro på den nye hotelldirektøren. Han mener Halset tar over et svært godt fundament, da hotellet har hatt en særdeles god sommer med historisk høyt antall romnetter. I dag omsetter Hammerstuene og Thon Hotell Vårsøg for rundt 25 millioner samlet, men det langsiktige målet er noe mer ambisiøst.

- Målet er 30 millioner i omsetning, sier Halset.

Etter en turbulent tid med både konkurs og sykdom retter en samlet tropp nå fokuset fremover.

- Historien ligger bak oss. Nå skal vi bygge videre, og vi håper hotellet vil blomstre videre. Så får vi bare håpe bygdefolket støtter opp om det, sier Selvik.

Hun skryter av de ansatte på hotellet, som for øvrig har tatt imot sin nye sjef med åpne armer.

- Man skal lete lenge etter det samspillet og det gode kollektivet som er her. Tor Rune får et veldig godt team med seg, sier Selvik.

 

Erfaring og kompetanse

Halset har lang erfaring innen hotell, restaurant, salg og service. Han hadde sin spede start i hotellkarrieren på gamle Surnadal Hotell, har drevet Leangkollen Hotell i Asker, og for 11 år siden startet han Hammerstuene på Surnadalsøra.

- Men jeg har alltid hatt hjertet på Skei. Man føler man er kommet hæmatt igjen, smiler han.

Halset forteller at han sjelden er nervøs foran store hendelser som dette, men at denne muligheten gjorde ham både nervøs, spent og ydmyk. Og Halset er mer enn klar for utfordringen.

- Denne oppgaven her trigger hotellmannen i meg. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye utfordringer. Det blir et tøft, men spennende arbeid.

- Nå vil jeg gå i gangene og se. Jeg må drømme mulighetene når jeg er i rammene. Jeg har vært hælt klæn for å se på hotellet igjen, smiler Halset.

Han er opptatt av at hotellet skal være "på ballen" og ta pulsen på hva det er bygda ønsker å se og oppleve på hotellet.

- Man konkurrerer på en helt annen måte i dag, så vi må kjenne litt på markedet og gå de skrittene på nytt, sier Halset.

Også Thon Hotels sentralt, driftsselskap og eierselskap ser svært lyst på fremtiden.

- Alle gleder seg til turen videre. Vi føler vi har kapasitet til å lage noe bra, både lokalt og med støtte sentralt, sier styreleder i driftsselskapet Leif Storvik.