Torsdag
Torsdag Lett snø
-3°
Lett snø
Lett bris
Fredag
Fredag Delvis skyet
-4°
Delvis skyet
Lett bris

Topptrener besøkte Surnadal

Tirsdag kveld var håndballprofilen Arne Högdahl på besøk i Surnadal idrettshall. Der gjennomførte han treninger med klubbens 12-åringer, 16-åringer og damer senior. Spillerne var svært godt fornøyd med opplegget, som var både motiverende og lærerik. 

Høgdahl har bred og allsidig trenererfaring fra høyeste nivå, nasjonalt og internasjonalt innen både landslags- og klubbhåndball. Han har blant annet vært assistenttrener for det norske kvinnelandslaget i håndball sammen med Marit Breivik. I tillegg har han trent den østerriske toppklubben Hypo, og vært hovedtrener for Byåsen Elite. Til daglig jobber Högdahl som lærer på Heimdal videregående skole hvor han underviser i håndball på utdanningsprogrammet for idrettsfag. Högdahl er gift med damelandslagets assistrenttrener, Mia Hermansson Högdahl.

Håndballgruppa i Surnadal IL ønsket å invitere en topptrener som kunne komme for å inspirere både spillere og trenere. Det var nettopp det Arne Högdahl bidro med under tirsdagens treninger. På første trening møtte samtlige 28 spillere på håndballgruppas jente- og guttelag i 12-årsklassen, hvor hovedfokuset først og fremst var grunnleggende teknikk. Deretter gjennomførte han en totimersøkt med jenter 16 år og damer senior hvor etablert angrep og forsvarsarbeid var tema. 

Etter treningene kom det mange lovord til Högdahl fra spillerne og trenere som hadde fått mange gode tips, og ikke minst ei flott treningsøkt som inpirerer til videre arbeid med håndballen.  

hødahl damer2_690x365.jpg
Damer senior og J16 

høgdahl g12 j12-2_690x405.jpg
Jenter og gutter 12 år

høgdahl eirik lediard.jpg
Eirik Lediard får instrukser av Arne Högdahl

hgdahl heidi fiske.jpg
Heidi Fiske på full fart mot mål

emilie rønning arne høgdahl kine bjørseth.jpg
Lagkapteinene Emilie Brøske Rønning (t.v) og Kine Bjørseth sammen med Arne Högdahl

Tips en venn Skriv ut