Bil tyver ved verkstedet foto Sindre Romundstad

Tok tyver på fersken ved verkstedet

Fredag kveld ble to menn tatt på fersk gjerning mens de var i ferd med å laste opp returvarer ved verkstedet Auto R-65 Rindal AS. Sindre Romundstad, som er daglig leder ved verkstedet, fikk stoppet tyvene og tok kontakt med politiet.


Sindre Romundstad forteller at han det har vært stor interesse rundt saken siden han skrev om hendelsen på facebook, og saken har vært mye omtalt i media i helga.

- Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, fra hele Midt-Norge, sier han.


Tok bilnøklene og ringte politiet

Romundstad forteller at varene som tyvene forsøkte å ta med seg er returvarer som verkstedet har ansvar for å levere til godkjent mottak etter gjeldende lover og regler.

Da han oppdaget de to mennene med varebil konfronterte han dem og krevet at de la varene tilbake og ryddet opp etter seg. 

Han klarte å ta tyvenes bilnøkler, og ringte politiet på 02800. Han forteller at han først kom til politiets operasjonssentral i Trøndelag, og deretter ble satt over til operasjonssentralen i Møre og Romsdal. Det tok derfor lang tid før han fikk kontakt med rette vedkommende hos politiet. Han hadde fortsatt tyvenes bilnøkler, og da han truet med å kaste nøklene på elva fikk han tyvene til å oppgi personalia til politiet over telefon.


Blir anmeldt som miljøkriminalitet

Romundstad forteller at politiet ikke ville sende en patrulje til stedet, og at han fikk beskjed om å anmelde saken ved det lokale lensmannskontoret på mandag. Derfor måtte han la tyvene gå. Han har nå bestemt seg for å anmelde saken som miljøkriminalitet.


Har tatt tyver på fersken før

Det er ikke første gang at slike varer har forsvunnet fra verkstedets område, forteller Sindre Romundstad. For noen år siden skjedde dette flere ganger. Den gangen tok han også tyvene på fersk gjerning til slutt. Etter dette har det vært helt stille, fram til nå. Mye tyder på at folk som reiser rundt i samme ærend har kontakt med hverandre.

Han tror at han fikk tyvene til å se alvoret i saken. Han legger stor vekt på at returvarer fra verkstedet behandles på rett måte og leveres til godkjente mottak, og han aksepterer ikke at folk tar seg til rette på privat eiendom.


Uvanlig at man kommer til feil operasjonssentral

John Bratland ved politiets operasjonssentral i Møre og Romsdal kan ikke uttale seg om hvorfor politiet ikke rykket ut i dette tilfellet, siden han selv ikke var involvert i den avgjørelsen. Generelt kan han si at blir gjort en vurdering ut fra de opplysningene som foreligger i hvert enkelt tilfelle.

Bratland sier at man normalt kommer til operasjonssentralen som politidistriktet tilhører når man ringer 02800. Men i grenseområdene skjer det noen ganger at man først kommer til til en annen operasjonssentral, og blir satt over. I akutte tilfeller, hvis det haster eller man føler seg truet, kan man ringe politiet på nødnummer 112. Det må man selv avgjøre ut fra situasjonen.

 

Foto: Sindre Romundstad