DSCN1534_1024x728

Tørsetmarka kommentarer og presiseringer

Rindal kommune føler behov for et par kommentarer/presiseringer på innslag/opplysninger som har stått på Trollheimsporten vedr. Tørsetmarka i det siste. Du finner kommentaren på leserinnlegg og les mer underskrevet ordfører John Ole Aspli og rådmann Bjarne Nordlund:

Innlegget til Magnar Almberg kan leses/tolkes slik at det i de sammenhenger som er nevnt har vært full enighet blant aktørene/grunneierne i Tørsetmarka, og at det har vært en felles oppfatning fra disse og at kommunen har hatt et annet syn.

Dette er ikke riktig - svært mange saker i Tørsetmarka har vært meget vanskelig og ressurskrevende å behandle av offentlige myndigheter - nettopp fordi det har vært tildels meget ulike syn innad blant aktørene/grunneierne i Tørsetmarka. Men kommunen har en forpliktelse til å ta beslutninger og gjøre vedtak, som offentlig myndighet, i mange av de sakene som har vært aktuelle.

Når det gjelder det som for noen dager siden stod på Trollheimsporten vedr. rettsak, så vil vi presisere:
Kommunen har ikke noen tanker og/eller planer om å gå til noen rettsak vedr. forholdene i Tørsetmarka. Det finnes ikke grunnlag for dette, da kommunen ikke er part i de privatrettslige vegstridighetene i området. Grunnen til at rettsak er nevnt i brevet til to av grunneierne for noen dager siden, er at en av grunneierne selv i en kommentar til en avis, og senere referert på Trollheimsporten, har antydet at det kan bli rettsak. Kommunenes poeng i nevnte brev er å påpeke at en rettsak selvsagt kan gi noen avklaringer som også kan ha betyding for kommunens behandling (som offentlig myndighet) av saker framover i tid. I brevet til de to nevnte grunneiere er det også antydet andre mulige løsninger - sett fra kommunens side.

John Ole Aspli og Bjarne Nordlund