To uker til Bowie-mania

Snart bryter Bowie-maniaen løs i Surnadal kulturhus, når Surnadals hyllest til David Bowie inntar scenen. Her får du en visuell forsmak på konserten, signert Nathan Lediard, samt en video fra "mini-generalprøven" med utvalgte låter.

Ensemblet hadde siste øvingshelg i Storstuå 26. og 27. november, hvor det komplette sceneoppsettet ble utprøvd. De har nøye planlagt at instrumenter, forsterkere, mikrofonstativer og annet utstyr ikke vil komme for mye i veien for lerretsløsningen sett fra salen. For det levner liten tvil om at konserten i aller høyeste grad også blir en visuell opplevelse - helt i tråd med Bowies ånd.

- Vi fikk testet ut lerretene for bilder og film, og sett på sceneoppsettet vårt som sådan. Vi vil jo gjerne at publikum skal se det vi har stelt i stand der også, sier Rune Dalager til Trollheimsporten.

I øvingshelga ble det tid til flere solide gjennomkjøringer av konserten, øving på musikalske detaljer, samtidig som ensemblet fikk besøk av en dansegruppe fra Kulturskolen på Indre Nordmøre. De skal bidra på hele fire nummer, og vil utvilsomt være et unikt tilskudd til konsertopplevelsen.

- I tillegg hadde vi besøk av en del folk som kom en tur innom og hørte litt på og gav oss begeistrede tilbakemeldinger. Veldig hyggelig, sier Dalager.

På de to eneste konsertdatoene, fredag 16, og lørdag 17. desember, får publikum høre 20 låter fra et langt artistliv som gjennomgikk en rekke stilskifter, fra glamrock og elektronika til melodiøs pop og monumentale ballader. Space Oddity (1969), som var Bowies første store gjennombrudd, er naturligvis med. Likeså er Fame (1975) og Ziggy Stardust (1972), som er både en strålende låt og navnet på Bowies prangende og androgyne alter ego. Et dryss av hans mange store hits fra 80-tallet, som Queen-samarbeidet Under Pressure (1981) og Let's Dance (1983) bør få rockefoten til å rykke hos enhver.

Alle foto: Nathan W. Lediard.

Rune Dalager og Torbjørn Kvande Lediard foto.jpg

Gitarist Rune Dalager (t.v.) og bassist Torbjørn Kvande.

Oddbjørn Sponås Lediard foto.jpg

Slagverk ved Oddbjørn Sponås.

Brage Kristian Einum og kor Lediard foto.jpg

Brage Kristian Einum ved tangentene, bak ser vi koret ved Øystein Hjelle Bondhus, Astrid Hyldbakk og Lisa Botterli Flostrand.

Halvor Drøpping Lediard foto.jpg

Halvor Drøpping er en av to vokalsolister...

Øystein Hjelle Bondhus Lediard foto.jpg

...sammen med Øystein Hjelle Bondhus.

Rolf Paulsen Lediard foto.jpg

Rolf Paulsen trakterer orgel og synthesizer.

Stein Boge Lediard foto.jpg

Også Stein Boge er gitarist.

Øystein Hjelle Bondhus 2 Lediard foto.jpg

Halvor Drøpping 2 Lediard foto.jpg

Surnadals hyllest til David Bowie Lediard foto.jpg

 

Video: Roald Boge.



Billetter fås på kulturhuset eller ved å klikke her.