Rindal Pensjonistlag:

To hovedtema på Åpen dag

Det var stort oppmøte på Åpen dag torsdag 29. september, med ca 50 deltagere. Det var to hovedtemaer. Inga Dalsegg kåserte, og Internasjonal dag for eldre ble markert litt på forskudd.

Inga Dalsegg

Inga Dalsegg var invitert som kåsør og fortalte om sin spennende historie og viste mange fine bilder av et stort utvalg av sine  flotte malerier. Hun fortalte også om restaureringen av Dalaloven som nå inneholder utstillinger, og fungerer som arbeidsplass, i tett samarbeid med med katten" Frøya" (fra England), og om mange turer både i inn og utland. " Hender" er hennes hovedfokus både fordi hendene forteller så mye om livet, og fordi det er utrolig vanskelig å male hender. Edvard Munk kunne ikke male hender, men Vebjørn Sand er flink!, kunne Inga fortelle. Inga forsøke å benytte samme teknikk som selveste Rembrandt!  Hun har 8 års utdannelse i malerikunst.

IMG_2675.JPG

Inga fikk overlevert blomster av Paul Haugen og høstet stor applaus av et begeistret publikum!
 

Internasjonal dag for eldre

Rindal Pensjonistlag er litt  ferrefårrånj ved å markere Den internasjonale dagen for eldre, allerede den 29.september. Offisiell dag er 1. oktober.

Jostein Grytbakk referete til stoff fra Internett hvor det fremgår at det i dag lever ca. 600 millioner mennesker over 60 år. Det er forventet at dette tallet vil fordobles innen år 2050.

WHO (Verdens heseorganisasjon) vedtok i år en Global strategi og handlingsplan for eldre og helse.

I Norge er ca. 22 % av befolkningen over 60 år, mens tallet i mange utviklingsland i Afrika er mellom 3 og 5 % . I Rindal er tallet anslagsvis ca. 25-27 %.
 

Tradisjonen tro ble det servert, som alltid velsmakende, lapskaus og riskrem!

Jan Sturla Jensvold og Jostein Gytbakk foto pensjonistlaget.jpg

Ja-mennesket Jan Sturla Jensvold sørget for trekkspillmusikk og fikk overlevert velfortjent blomster.

 

Innsendt av Jostein Grytbakk