Torsdag
Torsdag Lettskyet
Lettskyet
Flau vind
Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Flau vind
KS 130917

Kommunestyret i Surnadal om Øye skule:

To alternativer til skal utredes

Kommunestyret i Surnadal har i dag vedtatt å utrede to alternativer til i Øye skule-saken.

Et enstemmig kommunestyre har tidligere vedtatt å gå videre med det såkalte D1-alternativet i saken om Øye skule. Under onsdagens kommunestyremøte gikk diskusjonen om dette egentlig er godt nok utredet, og om andre alternativ skulle vært vurdert.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) poengterte rettmessig at tida går, og at Øye skule nå har fortjent et svar. I likhet med andre mener også ordføreren at 97-bygget kan brukes til andre ting, for eksempel barnehage, ettersom Surnadal kommune er i akutt mangel på barnehageplasser. Nyheim ser for seg å flytte Skei barnehage til Øye, og at barnehagen fremdeles blir i gangavstand til Skei.

Ove Magne Aasen (H) er uenig i dette, og mener at foreldrene ikke kommer til å gå til Øye, men kjøre bil. Han poengterer at krysset på Øye er farlig, og med mer biltrafikk der blir risikoen større.  

Margrethe Svinvik (Sp) er enig med ordføreren i at D1 er det beste alternativet.
– Det er ferdig prosjektert, og et energieffektivt prosjekt. Her får vi frigjort 97-bygget til andre ting, og det må vi se på som en ekstragevinst. Dette er en god løsning, som vi får startet opp med fort.
Alternativ AB2 medfører også gjenbruk av 97-bygget, noe som er bra tenkt. Med alternativ D3 får vi en relativt større kostnad, mens det faller ut en del funksjoner. I tillegg får småskolen mindre areal. Alt i alt er ikke alternativ AB2 og D3 så mye bedre enn D1. Jeg syns D1 er en god løsning, og jeg er klar for å gå for det i dag, avslutter Svinvik.

Bergsvein Brøske (Sp) er klar i sin tale, og mener det må tåles at det evt. blir en ekstra runde med utredning for å lande på det beste alternativet, og at D3 og AB2 må utredes.

Nils Håvar Øyås (Sp) fremmer forslag om å utrede AB2, i tillegg til D3 som er rådmannens tilråding. Forslaget blir vedtatt, og alternativene som nå skal utredes er D3 og AB2 til henholdsvis 173,8 millioner kroner og 165,2 mill. inkl. mva. Alternativ D1 har en kostnadsramme på 156,7 mill inkl. mva.

Tips en venn Skriv ut