Johann Roppen

Til kvartfinale i EM

Sissel Lysø fra Surnadal er klar for kvartfinale i futsal sammen med sine lagvenninner på kvinnelandslaget for døve. Lysø er kaptein på landslaget som møter Spania i kvartfinalen onsdag. Mesterskapet spilles i Bulgarias hovedstad, Sofia.

Norge vant 6 - 2 mot Sveits og 6 - 5 mot Polen, og er som gruppevinnere klare for kvartfinale mot Spania onsdag kl 12.00 norsk tid.

Til NFF Døveutvalget uttalte lagkaptein Lysø følgende etter kampen mot Polen:

- Vi var forberedt på en knallhard kamp mot Polen, vi har spilt 2 ganger mot dem før og tapte begge gangene. De er veldig tekniske og kjappe, og taktikken vår var å passe ekstra godt på to spillere, nr 2 og 10, og nekte dem rom ved å være tett opp i kroppen på dem. Trenerne var veldig fornøyde med at vi klarte å gjøre det vi fikk beskjed om. Vi mistet 2 viktige spillere i denne kampen, men resten av laget sto opp og fram og tok ansvar og hadde meget høy lagmoral. Alle på banen gikk helt i kjelleren og stod på hele kampen ut, meget imponerende!! En real sliteseier. Det var ikke "aktuelt" å tape denne svært viktige kampen, for det ville bety en mye vanskeligere motstander i kvartfinalen, nemlig Tyskland, som jo har vært i toppen i mange år.

Stemningen i troppen er nå meget god, men vi er bestemte på å holde beina godt plantet på bakken, det er NÅ mesterskapet begynner.  Spania er et nytt lag, som vi vet veldig lite om, vi spillerne har ikke fått sett dem spille, men det ryktes at de er svært tekniske, så det blir nok en en gang knallhard kamp, men vi er godt trente og er klare for jobben!

Det er veldig artig at så mange hjemme i Norge følger med oss her i nede, det betyr svært mye for oss å få slik støtte. Vi er stolte over å være norske, og vi skal blø for drakta!

Trollheimsporten ønsker Sissel lykke til videre i mesterskapet!

Du kan følge lagets videre ferd i EM på facebooksiden Norges kvinnelandslag for døve. Der finnes flere bilder og videoklipp fra kampene.

Bilder er gengitt etter tillatelse fra Norges kvinnelandslag for døve.

Oppdatert: Norge tapte dessverre kvartfinalen mot Spania 5 - 0.

sissel lysø jubel EM_690x457.jpg