Surnadal sparebank ute

Surnadal Sparebank melder:

Tidenes beste resultat for sjette året på rad

Surnadal Sparebank har oppnådd et resultat etter tap og før skatt på 55,7 millioner kroner i 2017 mot 44,3 millioner kroner i 2016. Banken opplever stor tilgang på nye kunder og historisk god vekst. Forretningskapitalen endte på 6.8 milliarder kroner, skriver banksjef Allan Troelsen i en pressemelding fredag.

Jubileumsåret 2017 har vært nok et meget godt år for Surnadal Sparebank. Vi har de siste årene opplevd å få mange nye kunder som bidrar til god vekst og utvikling. Dette bidrar til at vi for 6. året på rad oppnår tidenes beste regnskapsresultat.

Surnadal Sparebank oppnådde et resultat før skatt på 55,7 MNOK i 2017 mot 44,3 MNOK i 2016. Resultat etter skatt ble på 43,2 MNOK, som gir en avkastning på egenkapitalen på 9,1 % mot 8,9 % i 2016.

Gode resultater for banken er avgjørende for å sikre at Surnadal Sparebank også i fremtiden skal være en solid og god lokal sparebank for våre kunder, eiere, lokalsamfunnet og regionen.

Resultatet bidrar til at banken kan utbetale et meget godt utbytte til eiere av egenkapitalbevis i banken. Styret foreslår at eierne skal få utbetalt 9,76 kroner i utbytte per egenkapitalbevis. Dette betyr en avkastning på 9,5 % for eierne.

Det ble også tidenes beste vekst både i utlån og innskudd for banken i 2017.

Utlån økte med 761 millioner kroner og innskuddene økte med 378 millioner kroner. Banken har årsskiftet en forretningskapital på 6.8 milliarder kroner og en egenkapital på 490 millioner kroner.

Veksten bidrar til at banken i løpet av februar/mars (tegningsperiode 23.februar – 9.mars) ønsker å gjennomføre en emisjon og utstede flere egenkapitalbevis, slik at flere får muligheten til å bli eiere i Surnadal Sparebank, og dermed ta del i verdiskapningen.

Banken har i hele 2017 feiret sitt 175 års jubileum med mange arrangement.

I tillegg til gode resultater har vi de siste årene lagt ned mye innsats i å utvikle oss, og gjennomfører årlig mange interne forbedringstiltak. Disse tiltakene skal bidra til at vi fortsatt skal styrke vår posisjon og være den beste banken for våre kunder. I den forbindelse er Eika meget viktig. Gjennom samarbeidet i Eika Alliansen og med finanskonsernet Eika Gruppen AS får vi tilført et fullverdig spekter av finansprodukter og kompetansehevende tjenester, i tillegg til komplett plattform for bankinfrastruktur som inkluderer IT, digitale løsninger og betalingsformidling.

Fakta om Surnadal Sparebank:

Etablert i 1842
40 medarbeidere
Nærmere 15.000 kunder
Forretningskapital på 6,8 milliarder kroner
Hovedkontor i Surnadal og kontorer i Kristiansund og Trondheim
Medeier av Eika Gruppen AS og medlem i Eika alliansen.

Fakta om Eika Alliansen:

Eika Gruppen AS er finanskonsernet i alliansen
69 lokale sparebanker
Norges 3. største finansgruppering
1 million kunder
400 kontorer
3500 ansatte

Surnadal Sparebank - Ved din side.

Kontaktperson: Adm.banksjef Allan Troelsen, mob 950 31 799.

 

Her kan du lese den foreløpige årsrapporten.