Teppe-takk til Rindal Frivilligsentral

Rindal Frivilligsentral har fått teppe-takk fra Nepal. Det er Frivilligsentralen som samler inn og sender teppene til sykehuset i Okhaldhunga, og Rindal Sanitetsforening som betaler portoen. Dette skriver Kristin til Rindal Frivilligsentral:

Kjære gode strikke-venner i Rindal! Nå har jeg fått tre pakker fra dere med fine lappetepper. De var store og gode, slik som vi trengte akkurat nå. Nå sender vi med et lappeteppe til pasienter som har fått ødelagt sine hus og må bo ute. De får presenning, madrass, pledd og et lappeteppe om de har barn under fem år i huset. Pakkene kom akkurat fram til jordskjelvet.



Mina Pariyar, kunne gå hjem til familien sin med et stort smil. Hun hadde fått behandling, presenning, ulltepper og madrass. Det skal være huset hennes gjennom en lang regntid før de kan begynne å bygge opp hus igjen.


Noen kan ikke gå hjem. Man Tamang brakk ryggen og er lam fra livet. Han er far til 5 barn under 8 år. De andre barna blir sett etter av besteforeldre, men ingen har hus. De har fått noe de har sent hjem til familien så de kan få laget seg et skjulested for natten, mens mor og minstemann er hos far i huset. Et ullteppe fra dere er Nabin pakket inn i.


Denne store karen på 4 kilo, ville ikke komme til verden, men jordskjelvet fikk han ut! Han heter Bokampa Bahadur, Jordskjelvs ola.


En annen fikk sin første natt i katastrofehallen, men det likte han vist godt!


Ingenting er mer frodig og rikt enn mor med tvillinger. Enda godt hun fikk med seg disse store teppene hjem rett før jordskjelvet.


Fra ventehjemmet for de gravide. Fullt hus og Nirmala underviser og forbereder dem på fødsel og amming. Etter jordskjelvet er det stor pågang, for ingen vil føde hjemme under en presenning. Her er det så fult både i senger og på gulvet, så vi planlegger å bygge opp et nytt ventehjem til neste år! Takk for at dere er med å ønske nye verdensborgere til verden i Okhaldhunga med varme og godhet, i en ellers tøff start i livet.

Hilsen Kristin i Okhaldhunga.