Tap og seier i sesongavslutningen

Surnadal J16 spilte søndag sine to siste seriekamper for sesongen. Serieleder Byåsen ble mange hakk for store for jentene på Surnadal i den første kampen. I siste kamp skjerpet imidlertid hjemmelaget seg i alle spillets faser, og vant fortjent over gjestene fra Frøya.

Da Surnadal møtte Byåsen i Trondheim i høst, overrasket de både seg selv og ikke minst trønderjentene, med å vinne kampen 18 - 15. Byåsen har kun tapt ytterligere to kamper, og kjemper om seriemesterskapet sammen med Klæbu. Kun seier var godt nok mot Surnadal, og de kom med sitt aller beste mannskap.

Byåsenjentene hadde kontroll fra første pasning, og ledet 6 - 1 etter halvspilt omgang. Surnadal virket usikre, hadde mange unødvendige pasningsfeil og slet kraftig med trøndernes tøffe, offensive 3 - 3 forsvar. Til pause ledet Byåsen 11 - 3.

Utover i andreomgangen fikk surnadalsjentene en oppvisning i kontringshåndball, og ble regelrett løpt i senk. Byåsen vant til slutt kampen hele 30 - 11, og er fortsatt i posisjon til å kunne vinne avdelingen.

Sesongens aller siste kamp ble en langt mer hyggelig opplevelse for Surnadal, som hadde god kontroll på gjestene fra Frøya. En målrik førsteomgang endte med ledelse 17 - 11. Andreomgangen ble aldri spennende, og Surnadal vant kampen fortjent 31 - 24.

Surnadal endte dermed på en fin 4.plass på tabellen, med 24 poeng - kun ett fattig poeng unna 3.plassen. Se tabellen her