tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Tanker rundt trussel om nedleggelse av Øvre Rindal Skole


Innrømmer det glatt; nå tok frustrasjonen overhånd! Hvorfor hører vi ikke mer om situasjonen om skolen på Øvre? Hva blir gjort? Hvem snakker med hvem? Blir hver stein snudd i søken etter andre løsninger?

Men aller størst er frustrasjonen på at det knapt nok er en måned siden «bomben» ble sluppet, og det med et foreldremøte med svært kort innkallingsfrist. Mange hadde ikke anledning til å møte, deriblant undertegnede. Og da lurer jeg på; blir det bare med det? (og ja, jeg vet at økonomiplanen er lagt ut)

Bare for å ha sagt det, for vår familie vil det vel strengt tatt ikke «ramme» så veldig om den yngste må på Rindal skole et år før tiden. Ikke er vi redd for litt busskjøring, eller at skolen på sentrum ikke skal være bra nok. Tvert om, jeg tror at vi har to veldig bra skoler i Rindal og er heldig stilt sånn sett.

Jeg mener også at skolefaglig sett så har en sak alltid mange sider, så det bør heller ikke skal ta for mye plass i debatten. Og ikke skal jeg si noe om hvor mye en slik skole betyr for denne delen av bygda, for det tror jeg faktisk de aller fleste vet.

Nei, min frustrasjon nå går på om arbeidet og prosessen som blir kjørt er god nok? Selv om jeg i utgangspunktet trodde at jeg ikke skulle bry meg så veldig mye om denne saken, så føler jeg meg faktisk litt overkjørt! Jeg får en ekkel følelse av at prosessen er forsøkt «dysset ned» og kjapt som lynet slik at færrest mulig rekker å reagere. Det var satt på spissen, vet det.. Eller er det bare vi i øverbygda som ikke gidder å engasjere oss? Det er tyst som i graven i media? Bortsett fra et meget godt innlegg av Anne Skjølsvold.

Uten å ha satt meg altfor godt inn i tallene, så skal det være en million å spare på sammenslåing for året 2015. 1 million? Går ikke det da an å yte innbyggerne den respekten at man faktisk tar en skikkelig prosess på dette gjennom 2015, for så å konkludere. Da tror jeg innbyggernes tiltro og respekt til kommunens politikere og administrasjon vil øke flere hakk… Kanskje det hadde vært mulig å utsette noe av satsing på sentrum (2,5 mill) til et senere år, for på den måten « ha råd til» å bevare skolen minst et år til. Og fått kjørt en skikkelig prosess. Både på hva som skal skje med skolene(begge), barnehager, evt etterbruk av lokalene skolen bruker i dag. For å si det litt flåsete; det verste som kan skje er at vi faktisk får en bedre prosess på en sak som involverer store deler av kommunen, og ikke minst involverer masse følelser.

Jeg har stor forståelse for at dette er en krevende oppgave for både de folkevalgte og administrasjonen i Rindal, samtidig er jeg litt lei meg for at ingen av dem hittil har satt seg i mot det som skjer. Ingen stiller spørsmål?

Og en oppfordring til slutt; Vi må se hele kommunen under ett, det er da vi viser at vi er en skikkelig god kommune!


Mvh

Gro G. Løfaldli