Lise Bjørnstad 2

Tankefulle bilder

- Jeg svarte ja med en gang jeg ble spurt om å stille ut bilder under Kulturvøkku. Det gikk imidlertid litt tid før jeg skjønte at jeg skulle ha utstillinga alene, sa Lise Bjørnstad. 

Rindal kunstlag sin åpning i Løsetlånna på Rindal Skimuseum var siste post i dagens kunstutstillingsåpningsløype i Rindal.

Lise Bjørnstad er utflytta rindaling som bor i Sandvika med samboer og to barn. Hun avsluttet i fjor en toårig billedkunstutdannelse ved Nydalen kunstskole. Likevel var det helproffe bilder som var utstilt. Bjørnstad fortalte at man gjerne trenger litt tid når man skal se på bildene hennes da de består av flere lag og forteller flere historier. - Jeg har stoppet bevisst noen steder, sa hun, for å la den som ser på tenke seg til resten selv. Hun håpet at alle kan finne noe i bildene hennes. Utstillinga består av både akrylbilder og Gicléetrykk. 

IMG_8831 kopi.JPG

Bjørnstad fortalte spesielt om et av bildene sine som har tittelen Bonderomantikk? (Bildet over.) Her er det et STORT spørsmålstegn i tittelen, fortalte hun. Bakgrunnen for dette bildet er at hun til tider har følt seg provosert av glansbildet av gårdslivet som noen ganger fremstilles. Alt står ikke nødvendigvis så bra til med alle som ser seg nødt til å legge ned gårdene sine, blant annet. Dette understreker hun med en flokk skremte kyr fremst i bildet. - Dette bildet blir en malurt i den romantiske fremstllinga, sa hun. 

 

IMG_8826 kopi.JPG

På spørsmål om hvordan det er å stille ut bilder i hjembygda, sier Lise at det er veldig fint, og spesielt fint å stille ut på museet - at det har en fin stemning. - Det er ekstra spesielt å ha bilder i Bjønnåstøggu (bildet over), sier hun, siden den har hørt til slekta. Det er også litt ekstra spent siden hun regner seg som fersk kunstner. Tilknytninga til Rindal er sterk, og hun opplever at den har blitt sterkere jo eldre hun har blitt. Barna har også blitt knytta til Rindal: - Hvis de ikke har vært på ferie i en måneds tid i Rindal, har det ikke vært ordentlig ferie! 

Lise Bjørnstad.JPG

Lise maler flere ting inn i bildene som man ikke ser med en gang, og en utfordring til utstillingsgåere kan være å finne bildet som har bading i Brønstadhølen malt inn i seg! 

Utstillinga har følgende åpningstider:

lørdag 27.juni: 16-18

søndag 28.juni: 12-18

mandag 29.juni - 3.juli: 13-18

lørdag 4.juli: 12-18

søndag 5.juli: 12-18