talgø mørtre bjørn hauglann ingr

Talgø MøreTre kan vinne Byggenæringens Innovasjonspris

Talgø MøreTres "Concise Collection" er blant de åtte finalistene til den prestisjetunge prisen Byggenæringens Innovasjonspris 2019. Det melder Bygg Reis Deg i en pressemelding mandag. Finalistene skal holde presentasjon for juryen 10. september, før vinneren kåres under Bygg Reis Deg 2019 18. oktober.

Ingressfoto: Bjørn Hauglann og Talgø MøreTre er storfornøyde med nominasjonen (Foto: Privat)


Mandag kom pressemeldingen som avslører hvilke åtte bidrag som er valgt ut som finalister til Byggenæringens Innovasjonspris 2019. 

Blant finalistene er Talgø MøreTre, og deres konsept "Concise Collection", og konsernet, ved Divisjonssjef salg og marked, Bjørn Hauglann, er strålende fornøyde med nominasjonen.

– Denne nominasjonen vil gi oss økt oppmerksomhet i markedet mot alle aktuelle kundegrupper og er i tillegg en bransjeanerkjennelse som gir respekt blant innkjøperne vi forholder oss til, sier han, og legger til:

– Vi vet at byggevarebransjen er en relativt konservativ bransje, der det har vært begrenset med utvikling på denne typen produkter. De siste årene har nye konkurrenter har kommet til, og for oss er det derfor stas med ekstra oppmerksomhet på vår satsing.
 

Stor betydning internt

Hauglann trekker også fram betydningen nominasjonen har internt:

– Hos oss har vi ingen definert produktutviklingsavdeling, men gjennom godt arbeid på tvers av mange avdelinger helt fra råstoff, via design, høvling, koking, overflate og finish til full utrulling gjennom marketing og salg, har vi greid å sy sammen en kolleksjon, som skal være vår «nyhetsreserve» og en kolleksjon for framtida.

– Dette er noe vi sammen kan være stolte av internt.

Innovasjonsprisen deles ut for femte gang, og i kriteriene heter det at den skal deles ut til et firma, en organisasjon eller et team som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer bærekraftig og konkurranse byggenæring.

Løsningen skal være i funksjon, og dokumentere økt konkurransekraft og verdiskapning, ifølge kriteriene.
 

– Kjekt at det blir lagt merke til

Prisen deles ut annethvert år, og tidligere vinnere er Moelven Industrier for trestenderen Iso3 (2011), NCC Construction for snøsmeltelekteren "Terje" (2013), Veidekke for sitt egenutviklede konsept "Involverende planlegging" (2015) og Heat Work for produktserien "CliWi" (2017).

Kronprins Haakon Magnus var prisutdeler da Heat Work ble tildelt Byggenæringens Innovasjonspris i 2017.

Marketingsjef i Talgø MøreTre, Heid Snekvik, trekker fram at det er stas å sjekke lista over tidligere prisvinnere, med «storfisker» som Moelven og Veidekke.

– Vi opplever jo selv at vi er ganske langt fremme når det gjelder å tenke utvikling og er en kjent for en ganske «offensiv spillestil». Derfor er det jo utrolig kjekt at dette blir lagt merke til av andre og resulterer i en slik nominasjon.

Nå forsikrer Hauglann og Snekvik at skal tida brukes godt til forberedelser før presentasjon for storjuryen 10. sept.
 

Hva er Concise Collection?

Concise Collection® er en serie med trelastprodukter spesialutviklet for moderne arkitektur, med rette linjer, skarpere kanter og et strammere uttrykk. Dette for å møte huskjedenes og forbrukernes økte fokus på design og finish, og et stadig voksende marked for funkisboliger og boliger som har elementer og inspirasjon fra denne byggestilen.

Den moderne boligbyggeren er også opptatt av enkelt vedlikehold og å gjøre gode valg for miljøet. Alle produkter har også en spesialbehandlet overflate, en sawcut, som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og bedre og jevnere fargeheft. Alle produkter i serien er MøreRoyal®-behandlet.

Concise Collection® består av tretak, kledning, fasadelekter/staffasje og terrassebord. Serien forhandles gjennom de fleste store Byggevarekjeder.

talgø møretre concise collection.jpg
Talgø MøreTres Concise Collection (Foto: Nathan W. Lediard, Lediard Foto for Talgø MøreTre).


Pressemeldingen i sin helhet:

"Bærekraft, konkurransekraft og verdiskapning står i fokus når juryen til Byggenæringens Innovasjonspris var samlet i forrige uke for å velge ut åtte finalister til Byggenæringens Innovasjonspris 2019. 

For femte gang skal Byggenæringens Innovasjonspris deles ut til et firma, en organisasjon eller et team som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer bærekraftig og konkurransedyktig byggenæring. Løsningen skal være i funksjon og skal kunne dokumentere økt konkurransekraft og verdiskapning.

- Vi har mottatt svært mange gode bidrag til årets konkurranse og er imponert over bredden over innovasjonsaktiviteten i norsk byggenæring, sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg. Det er så imponerende at det har motivert oss til å utvikle en egen Byggenæringens Innovasjonskonferanse for å fremme dette gode arbeidet sier Nybø. 

Det var et godt og spredt grunnlag med representanter fra hele Norge han kunne presentere for juryen i forrige uke. Her hadde juryen i oppgave å vurdere seg frem til 8 kandidater. 

- Å vurdere innovative løsninger for en så kompleks næring som norsk byggenæring er ingen enkel sak sier juryleder Kristin Malonæs. Det var et stort spenn i de innleverte søknadene og mange gode kandidater. Vi har vurdert både arbeidsprosesser og konkrete produkter som like relevante. Til slutt kom vi frem til 8 kandidater som alle har bidratt til økt konkurransekraft og dermed kan bidra til en mer bærekraftig fremtid for norsk byggenæring. Vi gleder oss til å høre kandidatene fortelle oss mer under presentasjonen for juryen 10.september avslutter Malonæs.

De 8 kandidatene inviteres nå til presentasjon for juryen den 10.september i Oslo og vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg messen. Bygg Reis Deg 2019 arrangeres 16.- 19. oktober 2019 på Norges Varemesse på Lillestrøm.

De 8 kandidatene er som følger i uprioritert rekkefølge: 

"Foamrox" levert av Foamrox AS i Arendal.
"Solstein – flat Skarpnes" levert av Sun-Net AS i Grimstad.
"BlueProof Green" levert av Protan AS i Drammen og Bergknapp AS i Sandnes.
"Concise Collection" levert av Talgø Møre Tre AS i Surnadal.
"Bim-kiosk" levert av Rufo AS fa Hovdebygda.
"Spacemaker" levert av Spacemaker AS i Oslo.
"Digital Byggevarehandel" levert av Gausdal Landhandleri AS på Lillehammer, Holte AS i Oslo og Logiq AS i Halden. 
"Papirløs byggeplass" levert av Statsbygg AS i Oslo. 

Juryen for Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Juryen ledes av Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge i tillegg til ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes, administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, Bærekraftdirektør i Veidekke og styreleder i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner, administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik og Teknisk sjef i Byggevareindustrien Trine Dyrstad Pettersen."

talgø møretre concise collection 2.jpg
Talgø MøreTres Concise Collection (Foto: Nathan W. Lediard, Lediard Foto for Talgø MøreTre).


Talgø MøreTre er medlem av Trollheimsporten.