Print

Har inngått stor markedsavtale

Talgø med i Trollheimsporten

Talgø Møbelfabrikk AS har inngått markedsavtale med Trollheimsporten. Det gjør de samtidig som den nye nettsida talgo.no lanseres skikkelig. - Vi er svært glade for å ha med Talgø på laget når den positive omdømmebygginga av Surnadal og Rindal fortsetter. Talgø er en svært viktig del av regionen, sier daglig leder Willy Karlstrøm i Trollheimspoten. Du finner Talgø her og og med knapp i venstre marg. Meir om hvordan de presenterer seg her:

heimesida finner du alt om uterommet, det innvendige rom og møbler. Tre aktuelle kataloger er ute nå: ByggvarerBad og Garderober og Møre Royal - trykkimpregnerte og tørket trevirke.

Slik presenterer Talgø seg sjøl og historia fra den spede starten i Todalen til dagens landsdekkende millionbedrift (til høyre og nedover ser vi Thore og Thora Talgø, gammelfabrikken, møbelsnekkering ved gammelfabrikken, gammelfabrikken i dag og Talgø Møbelfabrikker i 2001.:

Storfossen og ”Gammelfabrikken” er sentrale i historien om Talgø
Thore Talgø så mulighetene som lå i Storfossen som energikilde.
Industriutviklingen i Todalen startet i 1899, eller kanskje enda litt tidligere, da Thore og Thora ble et par.
De bestemte seg for å satse på møbelproduksjon i Todalen med Storfossen som energikilde, og etter over hundre år med møbelproduksjon fremstår i dag Talgø Møbelfabrikk som en moderne og veletablert bedrift med stor betydning for lokalsamfunnet.
Historien har vært preget av både medgang og motgang, men gjennom 1960- og 1970-tallet ble produksjonen gradvis flyttet til det nye anlegget på Kvennset, hvor utbygging i flere byggetrinn har blitt til en topp moderne fabrikk på 12.000 m2.

I tillegg til produksjonen i Todalen, blir noen modeller produsert hos samarbeidspartnere i Baltikum, Øst-Europa og Østen etter design og spesifikasjon fra vår utviklingsavdeling i Todalen, og med kvalitetskontroll av våre spesialister.

På slutten av 1900-tallet har det skjedd knoppskyting langt ut over Todalens grenser. I Rindal finner vi søsterselskapet T-Komponent, som er Norges største produsent av limtre, hobbyplater, utforinger og andre interiørprodukter.
Et annet søsterselskap, MøreTre, er det største sagbruket i Møre og Romsdal og er lokalisert i Surnadal.
All distribusjon til forhandlere skjer fra sentrallager på Vinstra i Gudbrandsdalen.
Talgø har også tre byggvarebutikker. Disse er tilsluttet Byggmakker-kjeden og befinner seg i Surnadal, Sunndalsøra og Aspøya i Tingvoll.

”Gammelfabrikken” og Storfossen har i de senere år fått sin renessanse
Fossheim, som er det egentlige navnet, er renovert utvendig og innvendig og er showroom, ikke bare for Talgø Møbelfabrikk, men også for T-Komponent og MøreTre,
Møbelforhandlere og byggvarekjeder blir jevnlig invitert hit til presentasjon av nyheter og informasjon om våre produkter.

Det arbeides med å utvikle anlegget videre til en rekreasjons- og opplevelsespark med mer allsidig bruk av utearealene rundt Fossheim i et moderne og historisk perspektiv.

Talgø er fortsatt en familiebedrift med røttene i Todalen, og i dag er det 4. generasjon av Talgøfamilien som eier og driver virksomheten.