Picasa

Tårnkake til brannfolka

Onsdag kveld var brannmannskapa i Rindal samla på Eldresentret til gjennomgang og evaluering av kirkebrannen natt til lørdag. Da benytta soknerådet anledninga til å overraske med tårnkake!

Varabrannsjef Steinar Landsem ønska velkommen til kollegaene sine med å slå fast at det aldri hadde vært brann i ei viktigere  bygning i Rindal. Gleden over at de berga kirka denne gangen prega heile forsamlinga.

Det låggåbrainn!
Da de kom mot kirka, så de flammene slå opp over kirketårnet. Utrykningsturen var så kort at det ble ikke tid til planlegging. De satte igang med ett mål: Brannen skulle slokkes! Arbeidet var så intenst at de mista tidsfølelsen. Det ble ei hard økt, men de klarte oppdraget! Derfor var det god stemning på eldresentret.

Han som stod øverst inne i tårnet gjorde en jobb som det er vanskelig å gjøre om igjen. Over han var flammene, og gjennom det brannskadde tårnet så han lynglimta over himmelen. - Slår det ned en gang til? Han ble også skeptisk når heile tårnet svaia i de sterkeste vindkasta.

Johan Helgetun er bygningsansvarlig i soknerådet. Han viste ei bildeserie som viste hvordan det såg ut i tårnet lørdag formiddag. Han har ei fortid  som brannsjef i Rindal i 20 år, så han visste hva dette dreide seg om. Han var raus med ros til brannmannskapa for innsatsen. Mange av bilda kan du se her på Trollheimsporten.

Så ble det kaker, med og uten tårn!

 


Utspekulert tårnkake!