tårnfrid

Tårnfalk-ruging på internett

Ved et tårnfalkreir i Rindal var det for første gang montert webkamera i 2007, og det går faktisk an å følge ruginga fram til ungene er klekt (rundt 10. juni). En annen sjeldenhet: Det var heile sju egg i reiret! Trollheimsporten har fulgt opp dette reiret tett i åra etterpå. Dette var førtse gang. Gå til falkekameraet på NRK nett-tv, "Ut i naturen", og sjå i dag! Trollheimsporten fortsetter å legge inn fra Gamle Trollheimsporten og mimrer videre fra 2007 i jubileumsåret.

I fjor kom Tårnfrid bort og Tårnleif måtte fostre opp fire unger (fem i starten, min Mini døde). Det greidde han fint. Nå er vi spente på om et nytt tårnfalkpar - eller andre - finner kassen med webkamera i Rindal. Ennå er det er det ikke registrert aktivitet. Vi vil følge spent med.

Med dette fortsetter Trollheimsporten å mimre med stoff fra Gamle Porten. Fortsatt er det Naturmagasinet under Trollheimen på den burgunderrøde menylinja. Det er bare å klikke seg nedover for å finne fram. De siste opplastingene er å sjå fra 2007.

Vi starta med 2004 og fortsatte med 2005 og 2006. Klikk på linkene og få med deg alt det flotte naturstoffet. God fornøyelse.

tårnfrid
Foto fra webkamera 2007.