IMG_8762

Surnadalsøra i gamle dager

Surnadalsøra velforenings historielag har produsert og utgitt hefte nr. 7 av "Surnadalsøra i gamle dager". Det nye heftet inneholder mye stoff fra Surnadalsøra og omegn.

Det kan blant annet nevnes at det inneholder en artikkel om gründeren og Surnadalsøras "Reodor Felgen", Anders Sveen, som startet A. Sveen Bil og Mek på Surnadalsøra i 1946, historiske bilder fra Surnadalsøra og om elva som ga og tok av Lars Sæter og en fortelling om Edvard Årnes sin oppvekst i "Kveldsolens rike" på Surnadalsøra. Årnes har også en artikken om hvordan lutefisken blir laget på den gode, gammeldagse måten.

I heftet forteller Endre Holten om ymse fra gammeltida på Surnadalsøra. Ingrid Lysberg forteller om sin barndom på Sætergarden og Øre. Eldbjørg Flatekval har en artikkel om kunstnerparet Peder og Ingeborg Gjerstad som bodde på Surnadalsøra, der mange fine malerier blir vist.

Heftet er å få kjøpt på Cafe Dan på COOP Extra, Johansens Conditori på AMFI og på biblioteket.
I tillegg er heftet å få tak i på Rindalsmessa som er nå i helgen!

Heftet kan også sendes til de som måtte ønske det - ta kontakt på telefon 93697424. Det er enda mulig å skaffe hefte nr. 3, 4, 5 og 6 dersom noen har lyst på dem. Hefte nr. 1 og 2 er dessverre utsolgt.