Marit Dalsegg Bruset, Jan Helge Uggedal og Ann Kristin Nerland Bruset

Surnadals største treningssenter blir dobbelt så stort

Tidlig neste år dobler Surnadal trenings- og velværesenter arealene på Skei. I kjelleren under Felleskjøpet åpnes en 650 kvm stor sal med over 30 topp moderne apparater og fullt fokus på egentrening.

Over: Marit Dalsegg Bruset, Jan Helge Uggedal og Ann Kristin Nerland Bruset.

 

- Vi har tenkt tanken lenge angående egentreningsdelen, og i en undersøkelse blant medlemmene våre kom det frem at det kan bli litt trangt om plassen når folk vil trene selv, sier Marit Dalsegg Bruset.

- Bygdefolket ønsker seg dette, og skal vi satse så gjør vi det nå, tenkte vi, sier daglig leder Ann Kristin Nerland Bruset.

- Det er selvfølgelig vårt ønske også. Vi ser absolutt behovet for å utvide, supplerer Marit.

Ann Kristin har siden oppstarten i 2006 vært STVs primus motor, men etter datteren Marit flyttet tilbake til Surnadal og Todalen med familien i fjor sommer er mye av den daglige driften av STV gått i arv fra mor til datter.

Ann Kristin jobber nå i større grad med folkehelse, hvor en håndfull bedrifter i Surnadal leier henne inn til trening og massasje med særlig fokus på skuldre, nakke og rygg. Responsen har vært utelukkende positiv, og de som benytter seg av tilbudet melder om færre skader.

- Nå får jeg endelig drive med det jeg virkelig brenner for, smiler Ann Kristin.

 

Beholder det kjente

- Vi glemmer ikke den originale delen selv om vi bygger nytt, altså, smiler Marit.

Trenings- og velværesenteret slik det fremstår i dag blir stående akkurat slik det er: 700 kvadrat med både egentreningssal med treningsapparater over to etasjer, sal til gruppetimer, spinningsal og klatrevegg. I tillegg har STVs 600 medlemmer - 10% av kommunens befolkning - tilgang på massasjestoler, IR-sauna og aromaterapi som tilbys av Ann-Kristin. I tillegg er både hudpleiesalongen Din Hud og naprapat Mikael Dahlgren å finne på huset.

Det er kjelleren under Felleskjøpet, det gamle meieriet, som STV overtar. I dag fungerer lokalene som lagerplass for Amfi, men nå skal det ryddes, rives og bygges i samarbeid med Landbrukshuset.

 

Noe for alle

Når den nye egentreningssalen står klar knyttes den til resten av senteret med samme trapp som man i dag tar ned til spinningsalen. Salen vil i tillegg få en separat inngang på den siden av senteret som vender mot Svorka. Her vil man kunne låse seg inn med medlemskort mellom kl. 05-23 slik som i dag, men salen vil også tidvis være betjent. Personlig trener og gruppeinstruktør Jan Helge Uggedal er mer enn klar for å hjelpe de som måtte ønske veiledning i egentreningen.

- Her vil du finne alt du trenger til en egentreningsøkt: oppvarmingsapparater, strikk, frivekter og mange nye apparater vi ønsker oss på senteret, forteller Jan Helge.

I tillegg til over 30 nye treningsapparater får salen egne, moderne garderober, låsbare skap og en såkalt prowlerbane belagt med kunstgress. STV investerer nærmere en million kroner i det som blir en topp moderne maskinpark fra Nordens største leverandør av treningsapparater, FitnessBrands. Det er en betydelig investering for en bedrift som i fjor omsatte for nesten 2,4 millioner.

STV vil også kunne tilby to ulike priser til gamle og nye medlemmer, forteller Marit. Den ene med «full pakke», inkludert alle fasiliteter og gruppetimer i det opprinnelige senteret, samt et tilbud for de som kun ønsker å drive med egentrening.

I løpet av første kvartal neste år er håpet å kunne åpne dørene til et dobbelt så stort trenings- og velværesenter.

- Vi har trua på at dette blir kjempebra! Her blir det noe for absolutt alle, smiler Marit.

I kjelleren.JPG

Her skal det ryddes, rives og bygges. Alle vegger slås ned så hele arealet blir åpent.

Life Fitness tredemølle.JPG

Life Fitness-tredemøller er på senteret allerede, og disse vil det komme flere av i den nye salen. Her kan man koble opp sin egen telefon på skjermen og loggføre treningen.

Nutraminoskap.JPG

Den nyankomne - og svært populære! - Nutramino-maskina som i dag står i inngangspartiet blir å finne nede i den nye egentreningssalen.

Ved ny inngang.JPG