bruce halvor drøpping_690x458

Hyllest til Bruce Springsteen & The E Street Band

"Surnadals hyllest"-konsert i Kristiansund

Etter to fulle hus i Surnadal Kulturhus til stående ovasjoner fra både publikum og presse, spiller ”Surnadals Hyllest til Bruce Springsteen & The E Street Band” i Kristiansunds storstue Braatthallen lørdag 11. april.

bruve kenneth grytskog_690x458.jpg
Kenneth Grytskog

Bildet over: Halvor Drøpping

Eksport.

Det 13 manns store ensemblet, - som utelukkende består av musikere og vokalister fra Surnadal flytter med seg hele produksjonen ut til byen ved havet.

 – Vi har flytta fra Storstuå i Surnadal Kulturhus til Storstua i Kristiansund for anledningen, sier Rune Dalager. - Pink Floyd-hyllesten vår ble veldig godt tatt imot i Kristiansund for to år siden, og vi hadde veldig lyst til å gjøre det samme med denne konserten. Kvaliteten på showet er så bra at vi er nødt til å ”eksportere” det. Vi har dessuten hatt et veldig godt samarbeid med Braatthallen og deres tekniske avdeling Stagepartner AS helt siden vi gjestet dem forrige gang. Det er veldig gøy å kunne dra til en så stor og flott sal med en større scene og topp utstyr for å framføre det vi har jobbet med siden i fjor høst. Dette ser vi veldig fram til.
 

Nytt materiale.

Vi får høre en god del av låtene som i Storstuå i februar, men det er også gitt plass til noe nytt materiale.

- Bruce Springsteen er jo en artist som er kjent for å bytte og forandre låtlistene sine veldig mye fra konsert til konsert, så vi må prøve å gjøre noe av det samme hvis hyllesten skal være mest mulig autentisk. Derfor vil det også naturligvis komme noen sanger som ikke ble framført i Surnadal. Vi hadde noen gode øvingssamlinger i påsken hvor vi øvde inn det nye stoffet, og hele repertoaret sitter godt før konserten i helgen, sier Dalager.
 

Fyldig ensemble og show.

Springsteen har et stort lydbilde, særlig i sine senere produksjoner, og for å fylle alle rollene i bandet, har hyllesten måtte sett litt utover vanlig rockebandbesetning. Bandet består av Oddbjørn Sponås på slagverk, Torbjørn Kvande på bass, Rolf Paulsen og Brage Kristian Einum spiller tangenter, Stein Boge og Rune Dalager er gitarister, Sander van der Loo spiller både saksofon og munnspill, Astrid Hyldbakk, Lisa Botterli Flostrand er backingvokalister og vokalrollen til Bruce blir dekket av vokalsolistene Kenneth Grytskog og Halvor Drøpping. I tillegg er Martin Einum med som trompetist samt at vi har fått med oss fiolinist Liv Brox Kjeldby fra Trondheim for anledningen.

– Det skal nok bli et bra trøkk, selv i Braatthallen. Springsteen ar jo en utrolig energisk liveartist som kjører lange show med kjappe og stramme overganger, og vi har lagt en del vekt på å gjenskape en del av energien som The E Street Band står for ved sine konserter. Energi, nerve, tempo og ikke minst formidling er nøkkelord, sier Dalager. – En del showing og bevegelse på scenen er det, og vi har med oss noen ekstraeffekter for å tilføre showet litt humor også.
 

God hjelp

En såpass stor produksjon koster naturligvis en del.

- Vi er veldig heldige å ha med oss gode samarbeidspartnere og sponsorer i Amfi, Talgø, Surnadal Sparebank, Gjensidige Surnadal, Pipelife, Tidens Krav og Surnadal Kommune. Uten disse veldig positive støttespillerne hadde nok dette vært vanskeligere å gjennomføre, så vi er veldig takknemlige for den drahjelpen de gir. Billettsalget har vært i gang en stund allerede, og de som vil kjøpe på forhånd kan bruke www.ticketco.no Ellers er det naturligvis mulig å kjøpe billetter i døra også. Dørene åpner klokken 18.00, og konserten starter 19.00.

Vi håper så mange som mulig tar turen, for dette er en energiutblåsning av de sjeldne.
 

Surnadal kommune står i spissen for arrangeringen av torgdag på Torget i Kristiansund, og her vil lokale produsenter ha stands og salg av produkter mellom klokken 10.00 og 15.00. Det hele avsluttes altså med den store Springsteen-hyllesten i Braatthallen.

- Det er også muligheter for å overnatte hvis en kommer ”utabyes” fra. Quality Grand hotell har pakker med overnatting og konsertbilletter inkludert til rimelige, gode priser, så det er ingen grunn til å bli hjemme denne dagen.


Dette skriver Surnadals hyllest til Bruce Springsteen & The E Street Band i en pressemelding torsdag.

bruce alle_690x340.jpg
Bildene er fra Springsteen-konserten i Storstuå i februar: Fabelaktig hyllest!