Kenneth Hagen Brattetaule ingress

Surnadals første diskgolfpark

Du har kanskje lagt merke til de gule kurvene som har dukket opp rundt omkring på skoleområdet på Øye? Disse er det frisbeegolfentusiast Kenneth Hagen Brattetaule som står bak, i godt samarbeid med både kommune, skoler og private aktører.

Hagen Brattetaule ble selv bitt av basillen da han bodde i Kristiansund. - Der har de en flott frisbeegolfbane i Folkeparken, så jeg kjøpte et par frisbeer og sjekket det ut, sier han. På nåværende tidspunkt er det over 30 registrerte frisbeegolfklubber i Disksport Norge – og flere blir det, skal vi tro Hagen Brattetaule. – Det er en raskt voksende sport som er spesielt stor i USA, forteller han, men som øker raskt i popularitet også her til lands.

Det er flere grunner til den økende populariteten til frisbeegolf, ifølge Hagen Brattetaule. Det er en sport med relativt enkle regler hvor læringskurven stiger rask, så mestringsfølelsen kommer tidlig. Frisbeegolf kan spilles av hvem som helst, når som helst, på et lavt budsjett. Det eneste man trenger av utstyr er en frisbee, også kalt disk. Hagen Brattetaule selv har hele 25 disker med ulike egenskaper hvor betegnelsene er gjenkjennbare fra golfverdenen, som putter, driver og midrange. Diskene koster mellom 90 – 200 kr og kan enkelt bestilles på nett om de ikke er å få i butikk.

Yrkesdykkeren Hagen Brattetaule og kjæresten Stine Valde kom flyttende til Surnadal i september, og Hagen Brattetaule tok tidlig kontakt med både kommunen, Øye skule, Surnadal Ungdomsskule, Surnadal Vidaregåande Skole, Kulturhuset og Ungdomsrådet for tillatelse og støtte til å sette opp en diskgolfpark på skoleområdet. Han ble godt mottatt hos alle instanser. – Det virker som alle er svært positive til noe nytt i bygda, smiler han. Sammen med sponsormidler også fra private aktører førte initiativet til at det ble mulig å sette opp hele ni kurver, noe som er et minimum for å i det hele tatt kunne tilby en fullverdig diskgolfpark, ifølge initiativtakeren selv. På disse ni kurvene er det tilknyttet tretten utkast, da man kan spille flere runder på samme kurv. Utkastene blir klart markerte til den offisielle åpningen til våren, men her ser du en oversikt over området, hentet fra Surnadal Frisbeeklubbs Facebookside.

 

Frisbeegolf bane_690x465.jpg

Man går strukturerte runder på et ryddig baneoppsett.

 

Hagen Brattetaule har nylig startet Surnadal Frisbeeklubb. Han oppfordrer alle interesserte til å melde seg inn, enten man har erfaring med frisbeegolf eller ei. Ulike nivåer passer samtlige spillere, og sporten i seg selv passer alle interesserte. Han fremhever at sporten kan spilles uansett årstid, alder og fysisk form, og den vil nok spesielt appellere til barn og ungdom som ikke finner seg til rette med høyintensitetsidretter som for eksempel fotball. Slik er diskgolfparken et flott tilskudd til alle de tre skolene i området.

 

Frisbeegolf kirke_690x434.jpg

Her ser vi ned på hull 1, nedenfor Surnadal Ungdomsskule, fra utkastet lengre oppe.

 

Frisbeegolf full treff_690x462.jpg

Fulltreffer med egenprodusert putter!

Egenlaget putter_690x462.jpg

 

Følg Surnadal Frisbeeklubb på Facebook, og ta kontakt med Kenneth hvis du ønsker å finne ut mer om frisbeegolf: 47456807 eller kenneth0208_88@hotmail.com.