Surnadalinger skal rocke Bulgaria

Om knappe to uker reiser kulturskolebandet Døgnflue med sine lærere til Ruse i Bulgaria for å spille på gitarfestival. Det er første gangen et rockeband blir invitert til festivalen, som vanligvis kun handler om klassisk gitar.

Døgnflue til Ruse_690x413.jpg

Døgnflue og lærere: f.v. Bengt Preben Svinvik, Torstein Snekvik, Trym Skogseth, Vetle Kvande, Rune Dalager og Alex.

 

Døgnflue, eller Moha ednodnefka som det blir på bulgarsk, ble i desember invitert av en kulturskolelærer som Alex kjenner fra en kulturskole i Bulgaria.  Ruse ligger helt nord i Bulgaria, på grensen til Romania og ved Donaus bredder. Alex kan fortelle at byen er et "Wien i miniatyr" og en viktig del av europerisk kulturarv. På spørsmål om musikerne ser fram til barokk arkitektur, blir samtlige heller tvilende. Det er snarere baROCKen som frister mer, kommenterer Dalager tørt. Men byen skal oppleves, med Alex som guide. Oppleves skal også bulgarsk og internasjonal gitarspilling, da festivalen og dens i alt seks konserter går over tre dager.

- Vi vil jo høre på de andre konsertene, og få litt påfyll og inspirasjon, sier Dalager.

Ingen av medlemmene har vært i Bulgaria før, men har grunnleggende kjennskap til landet, som hovedstad, flagg - og en lang oppramsing av fotballag som undertegnede ikke kunne henge med på... Dalager kan i tillegg opplyse om at festivalarrangør dekker kost og losji, mens selve reisen dekker Døgnflue på egen hånd med inntekter fra spillejobber - deriblant den kommende Norsk Laksefestival i juni.

 

Døgnflue må klare seg uten sin vanlige hovedgitarist Øyvind Glåmen, men Rune Dalager stepper inn i hans sted. På festivalen skal Døgnflue spille én konsert med åtte låter. Settlista inkluderer store navn i både norsk og internasjonal rock: DumDum Boys, DeLillos, Stage Dolls, John Mayer, Neil Young og Aerosmith - for å nevne noen.

Som første band fra Kulturskolen på Indre Nordmøre på langtur til Øst-Europa, ønskes Døgnflue og lærere lykke til på ferden. Som Neil Young selv sa det: Keep on rockin' in the free world!