Kampklare tiendeklassinger

Klassequizen 2015:

Surnadalingene tar utfordringen

Idun Røen, Gunnar Halle og Filip Hoset representerer Surnadal ungdomsskule i NRKs klassequiz. Rindal skole var i ilden på direktesendt radio i morges, og i ettermiddag blir det avslørt om surnadalstrioen klarte å slå rindalingenes resultat. 

Sara Lovise Roaldseth kom direkte fra Rindal skole, hvor hun hadde med seg en klar utfordring. Elevene på Rindal skole var overbevist om at de fikk tatt flere poeng enn det surnadalingene ville ta.

- Vi skal nok få til flere enn det, sier Filip Hoset.

- Selvfølgelig! smiler Idun Røen.

Elevene virker trygge, men noen sommerfugler i magen er naturligvis på plass når Roaldseth forbereder elevene på opptak. De får fire kategorier som det skal velges blindt imellom, og må svare på totalt 12 spørsmål.

Eg kan meir enn du trur_690x418.jpg

Idun (f.v.), Gunnar og Filip kan meir enn du trur!

Gjør seg klar til å svare på japansk_690x462.jpg

Idun Røen presenterer seg på japansk (!) til Sara Lovise Roaldseth fra NRK.

På NRKs nettsider blir det lagt ut en artikkel om elevene i forkant av radiosendingen. Les den her.

Så gjenstår det å se om elevene klarte å slå Rindal skole slik de håpet - og om de klarte å hevde seg på topp i fylket med 12 poeng av 12 mulige.

Følg med på NRK Møre og Romsdals sending kl. 15.15.

 

Oppdatert etter sending:

Etter tre harde kategorier, som ble kalt "Pre", "Hage" og "Klokke", endte quizlaget fra Surnadal på 7 poeng. Rindal skole gikk dermed seirende ut av Klassequizens naboduell med sine 8 poeng.

 

Foreløpig er det kun Julsundet skole i Aukra som troner alene på toppen. To skoler fra fylket går videre til fylkesfinale, mens én skole fra hvert fylke går videre til landsfinale. Landsfinalen er direktesendt på TV 23. mai.