Surnadal knuste serielederen

Med Stein Todalshaug tilbake i toppform leverte Surnadal årsbeste mot serielederen fra Kristiansund, og vant overbevisende 4 - 1 på Syltøran stadion fredag kveld. - Ekstremt sterkt, sier trener Knut Ola Høvik.

Surnadal fikk en pangstart på kampen med scoring allerede etter tre minutter. Kaptein Vegar Brøske headet ballen i mål etter et flott innlegg fra Todalshaug.

Det var høy temperatur gjennom hele kampen, med flere tøffe dueller og heftige diskusjoner med dommertrioen. I det 41. spilleminutt dømte dommer Martin Sørensen Kristiansen straffe til KFK etter at Jan Roger Angvik gikk i bakken etter en duell med Vegar Brøske. Assistentdommeren var derimot uenig, og situasjonen endte i gult kort til Angvik for filming og altså ingen straffe.

Kun to minutter senere fikk Angvik sitt andre gule kort, og storspilleren måtte se resten av kampen fra tribuneplass. Kortet kom etter protest mot en dommeravgjørelse.

På overtid i 1.omgang fikk Surnadal tildelt frispark fra 19 meters hold. Todalshaug klinket ballen via stolpen og i krysset, og Surnadal kunne gå til pause med ledelse 2 - 0.

Første halvdel av andreomgangen var jevnspilt med få målsjanser. Men da det gjenstod 20 minutter av kampen overtok Surnadal spillet totalt. I det 79. spilleminutt fikk Surnadal nytt frispark like utenfor 16-meteren, og nok en gang sørget Todalshaug for en vakker scoring. Se videoklipp av scoringen nederst i saken.

Frustrerte KFK-spillere ble etter hvert ufine i taklingene, og den unge dommeren kunne godt ha sendt både en og to spillere i garderoben. Surnadalsspillerne holdt hodet kaldt selv om gjestene reduserte til 3 - 1 etter et selvmål sju minutter før slutt.

Like før full tid rundspilte Surnadal forsvaret til KFK. Kampens store spiller, Stein Todalshaug, serverte Sven Ranes en gavepakning av en pasning, som han enkelt kunne trille i mål.

I vår tapte Surnadal 7 - 0 mot KFK i Kristiansund. Fredag kveld ble serielederen sendt hjem med tap 4 - 1.

Sunndal vant 3 - 0 over Frei. Det betyr at Surnadal fortsatt ligger som nummer 4 på tabellen - to poeng bak Sunndal.

Stein Todalshaug, Sven Ranes, Vegar Brøske og Knut Ola Høvik

Trener Knut Ola Høvik var svært godt fornøyd med laget sitt etter å ha levert årsbeste.

- Ekstremt sterkt av oss. Laget har hatt en vill utvikling, det jobbes steinhardt på trening og de er så dedikerte til oppgaven sin. Nå får vi betalt, og denne kampen viser at vi har et skyhøyt toppnivå. Vi har mistet fem-seks spillere i løpet av sommeren, men likevel står vi frem slik som i dag. Det er knallsterkt, sier Høvik som ikke kan rose sin spillende assistenttrener nok for innsatsen.

- Stein holder 2. divisjonsnivå slik han spiller nå. Han har vært mye skadet, så toppformen er ikke fortsatt ikke inne. Det sier litt om potensialet hans, smiler Høvik som ser frem til en spennende høstsesong.

Kampfakta Surnadal - KFK 4 - 1 ( 2 - 0 )