690 lagbilde 1

Surnadal klare for seriestart

Tirsdag reiser Surnadals beste fotballherrer til Kristiansund, der de skal serieåpne mot opprykksfavoritt Kristiansund BK 2. Trener Webjørn Holten har fokus på utvikling før den nye sesongen.

– Vi tror vi skal slå godt fra oss denne sesongen. Jeg sier ikke mer.

Det svarer Surnadal-trener Webjørn Holten når han blir konfrontert med at tippetips-siden OddsFever tipper blåtrøyene på sjetteplass i årets 4. divisjon Nordmøre og Romsdal, mens bookmakerne NordicBet og CoolBet har Surnadal på delt 3. plass over lagene med størst sjanse for å rykke opp.

– Det er jaggu ikke godt å si hvem av dem som får rett, ler Holten, som forteller at laget har hatt en god sesongoppkjøring.

– Oppkjøringen har vært meget fin. Vi har trent godt, med fine forhold. Banemannskapet, med Svein Naustbakk i spissen, har gjort en fantastisk jobb.


Tøff avdeling

Resultatene i treningskampene har variert, med 1-3-tap for Orkla 2, 6-1-seier over Røros, 1-1 mot Kvass/Ulvungen og 2-4-tap mot KIL/Hemne. I NM-kvalifiseringskampen mot Sunndal tok Surnadal ledelsen 2-0 etter to mål av Sander Smevoll, men hjemmelaget snudde til 3-2, etter å ha scoret både i 87. og 95. minutt.

– Kampen mot Sunndal var meget bra. Det er faktisk en av få kamper der jeg føler vi virkelig ble snytt for videre avansement i cupen, sier Holten.

Treneren, som ledet laget til 4. plass i fjorårets fjerdedivisjon, forventer en knalltøff avdeling i 2019, der mange lag kan hevde seg.

– Hver eneste kamp blir vanskelig. Derfor har vi fokus på at vi ønsker å se flere av spillerne utvikle seg, og at dette vil føre til større bredde og et bedre kollektiv.

690 surnadal a-lag samling rundt trener webjørn holten trening 22. april.jpg
25 spillere var på plass på Amfi Park mandag, på det som var A-laget til Surnadals siste treningsøkt før tirsdagens seriestart borte mot KBK 2.


Enkelte utskiftninger i stallen

Siden sesongslutt i fjor har spillere som Dan Blekken, Hallvard Næss og Robin Tørset Brøske gitt seg på laget, mens et par til fra fjorårets stall fortsatt er usikre på om det blir A-lagssatsing i 2019. 

Samtidig har flere spillere kommet inn i troppen. Sindre Fiske er tilbake etter en sesong i tirsdagens motstander, KBK, mens 20 år gamle Elvijs Jansons er ny fra FK Liepaja i Latvia.

Surnadal har i tillegg signert målvakt Lars Ove Løseth fra Oslo-klubben Wam-Kam FK, mens Tore Næss kommer fra spill i KBK, via college-fotball for Wheeling Jesuit University. Næss er på plass i Surnadal rundt midten av mai.

Håkon Sæther har trappet opp satsingen etter å ha spilt for klubbens B-lag i fjor, og er i 2019 en del av A-stallen. Vegard Dønnem, Viljar Fiske Kvande, Lars Gjøra, Jonas Jordet Bergem og Kristoffer Bersås er også nye i A-stallen, fra egen juniorstall.

På spørsmål om det er noen Surnadal-spillere motstandere bør se ekstra opp for den kommende sesongen, kommer ikke Holten utenom fjorårets toppscorer, Sander Smevoll.

– Jeg tror Sander kommer til å slå veldig godt fra seg i år også. Det samme gjelder Ingebrigt Løfaldli og Frikk Hauglann Talgø, og Petros Simon Bokre er også et hakk bedre enn i fjor, sier han.
 

– Møter det beste laget i serien

Treneren er klar på at det er en stor oppgave som venter surnadalingene i første seriekamp tirsdag.

– Vi vet at vi møter det beste laget i serien, og de avgjør vel i stor grad selv hvor de ender på tabellen. Vi får håpe at de tør satse ungt, sier Holten, vel vitende om at en satsing på ungdommen i KBK også er en satsing på flere tidligere Surnadal-spillere.

Både Martin Lundemo Aakvik, Arnstein Aasbø, Kevin Brusethaug, Vegard Gjul, Tor Inge Polden og Torstein Snekvik er nemlig en del av rekruttstallen til kristiansunderne, og kan dermed møte gamle lagkamerater i seriepremieren.

Surnadal-trener Holten synes det setter en ekstra spiss på oppgjøret.

– Jeg gleder meg til å møte dem. Dette er flotte spillere som har gått gradene i Surnadal og Søya/Todalen. De trener en del med oss når de har fri og er hjemme. Det er veldig bra, for begge parter.

690 webjørn holten.jpg
Surnadal-trener Webjørn Holten.


Surnadal IL er medlem av Trollheimsporten.

690 ingebrigt løfaldli og keeper mattis fiske
Ingebrigt Løfaldli og keeper Mattis Fiske
690 knut ola høvik og frikk hauglann talgø
Knut Ola Høvik (t.v.) og Frikk Hauglann Talgø
690 stein todalshaug
Stein Todalshaug i kamp om ballen med Sindre H. Kvande
690 webjørn holten og sindre fiske
Webjørn Holten gir instrukser til en av lagets nysigneringer, Sindre Fiske
690 webjørn holten blid 2
Trener Webjørn Holten er klar for seriestart