Surnadal JFF tar over andeløpet

Norsk Laksefestival har ikke lenger tillatelse til å arrangere lotteri, og alle trodde derfor at fjorårets andeløp på Laksefestivalen var det siste. Men nå vil Surnadal JFF ta over lotteriet, og overskuddet skal øremerkes til et tiltak som blir til glede og nytte for hele bygda.

Andeløp 2017.jpg
F.v. Bård Andreassen, Ragnar Halle, Ragna Marie Mauset og Øyvind Holte er glade for å kunne melde at det blir andeløp på Laksefestivalen i år også.


Det store andeløpet gjenoppstår

I fjor trodde alle at Det store andeløpet under Norsk Laksefestival ble arrangert for siste gang. Årsaken var at Stiftelsen Norsk Laksefestival er en organisasjon som ikke har helårsdrift, og de har ikke tillatelse til å arrangere lotteri lenger. Det store andeløpet var derfor dødt og begravet etter fjorårets festival. 

Men andeløpet har vært svært populært, og ville nok blitt savnet, og etter hvert dukket det opp en tanke om at en organisasjon som har helårsdrift kan ta over lotteriet. Man kom fort fram til at den best kandidaten til å ta over var Surnadal jeger- og fiskerforening.


Vil lage en fiskeplass som alle kan bruke

Bård Andreassen, som er leder i Surnadal JFF, forteller at foreningen har bestemt seg for å ta over andreløpet. De øremerker inntekten fra lotteriet til et prosjekt som skal bli til glede og nytte for hele bygda - en fiskeplass som alle kan bruke.

- Vi vil helst at det skal bli universell utforming på plassen, slik at den også blir tilgjengelig for funksjonshemmede. Det er enda ikke bestemt hvor i bygda dette skal bli, men dette skal vi få til, sier Andreassen.


Mye arbeid med andeløpet

"Løpsgeneral" Øyvind Holte har sagt ja til å bli med i år også. Han har stått i spissen for Det store andeløpet i alle år, og han har mange historier om det. 

Det er store summer i omløp i dette lotteriet, så det er viktig at alt går korrekt for seg. Ikke minst at alle de 2000 endene blir merket og sortert riktig. Øyvind Holte forteller at han har hatt med seg et solid mannskap i denne jobben, og det er også nødvendig.


Loddene er lagt ut for salg

Surnadal JFF går på med friskt mot, og skal prøve å selge inntil 2000 ender. Ett lodd koster 100 kroner, og førstepremien er 25% av det totale salget. Dersom alle endene blir solgt vil altså førstepremien bli på hele 50.000 kroner!

Loddene ligger allerede ligger ute for salg på butikker og bensinstasjoner.