RÃ¥dmann Geir Vikan_1024x732

Surnadal har utfordringer med budsjettet

Onsdag og torsdag var formannskap, administrasjon og tillitsvalgte i Surnadal samla til sin årlige budsjettkonferanse. Årets konferanse var lagt til Todalshytta, og første dag var det byråkratene som fikk råd grunnen. Surnadalspolitikerne må finne 6,5 millioner kroner og sliter med å få budsjettet i hop. Rådmann Geir Vikan presenterte utfordringene.

Det er Tidens Krav som melder dette.

Til venstre rådmann Geir Vikan, som denne uka presenterte store utfordringer og stramme rammer i budsjettarbeidet for surnadalspolitikerne.

Store utfordringer i helse og oppvekst
Med drift som allerede er i genseland i forhold til lov og rett, må politikerne enten håpe på økte overføringer fra staten eller tørre å øke gebyr og avgifter til sine egne innbyggere, skrev TK i papiravisa 22. september. Under samlinga på Todalshytta gikk rådmann Geir Vikan og kommunalsjefene Astrid M. Høivik, Inge Skogheim, Gunhild Eidsli og økonomisjef Trond Håskjold detaljert gjennom kommunens enheter og drifta av dem. Mye er bra, men mange av enhetene sliter, og det drives heilt på kanten av det loven tillater. Spesielt er det helse og oppvekst som har utfordringer, etter fleire år med stramme rammer, skriver Tdens Krav. For budsjettet neste år mangler Surnadal 6,5 millioner kroner.

Tidens Krav hadde denne reportasjen på nett fra saminga ved Todalshytta. Der finner du fleire saker omring budsjettsamlinga ved Todalshytta: Samarbeid kan rykeProvosert av skoldsignalForundret RognskogSatser mindre på viktig område.

Og i går var formannskapet samla igjen med dette sakskartet. Foruten forberedende budsjettbehandling 2012, var støtte til TV-aksjonen, støtte til høstarrangementet til Norges Bydeungdomslag, kulturmidler 2011 til idrett og skytterlag, kjøp av industritomt i Røtet og tegning av nye aksjer i Trollheimstunnelen. Heile innkallinga med saklista her, der vedtak også kommer etter hvert. Klikk på pdf-ene på sakskartet er for å få opp hver enkelt sak.