Ingress hamn

Surnadal Hamneterminal AS i gang

Det nye selskapet Surnadal Hamneterminal AS hadde i dag sitt første styremøte, og inviterte tirsdag ettermiddag pressen for å fortelle om planene for fremtiden. Planene inkluderer både ro/ro-rampe og nytt terminalbygg.

Det er totalt fem eiere av Surnadal Hamneterminal AS. Surnadal kommune eier 51%, og de resterende andelene eies av Allskog, Talgø Invest, Kristiansund og Nordmøre Havn og Surnadal Hamnelager.

Havnesjef i Kristiansund og Nordmøre Havn Arnt Helge Honstad ble i dag valgt som styreleder. Nils Petter Tonning, Jonny Melkild og Ragnar Halle er av kommunestyret i Surnadal valgt inn som styremedlemmer. I styret sitter også Terje Talgø, konsernsjef i Talgø og Ole Hartvig Bakke, administrerende direktør i Allskog.

 

Daglig leder i Surnadal Hamneterminal, Karin Halle, forteller at det på dagens styremøte ble arbeidet med å legge til rette for bygging av terminalbygg. Siden vil drift, herunder leie og/eller operativ virksomhet vurderes etter behov og i tett samarbeid og samråd med Kristiansund og Nordmøre Havn. Halle synes det er vanskelig å anslå når terminalbygget vil stå ferdig. Det skal først avdekkes behov i regionen før planene skisseres og legges ut som offentlig anbud. Behovene er riktignok til stede blant flere av kundene, som hos Talgø og Pipelife, legger Halle til.

Jan-Olav Bjerkestrand, seniorrådgiver i Kristiansund og Nordmøre Havn, er prosjektleder for den nye ro/ro-rampa som vil bygges når kaia er ferdig reparert. Han forteller at det med den nye rampa vil være klart for effektiv lasting og lossing, noe som blir avgjørende når blant annet Sea-Cargo setter opp fast rute én dag i uka.

Bjerkestrand peker_690x462.jpg

Bjerkestrand forklarer hvor rampa blir liggende. Kaia får en totallengde på 26 meter, hvor rampa går 20 meter ut som en forlengelse av kaia. Alt av last kjøres om bord, men det vil samtidig være mulig å laste fra sideporter.

I forbindelse med bygging av kaia har Surnadal kommune i samarbeid med Allskog søkt om 6,2 millioner i støtte fra Landbruksdirektoratet. Karin Halle sier de fikk avslag i fjor, men har troen på positivt svar i år.

 

Skogheim peker_690x462.jpg

Kommunalsjef Inge Skogheim forklarer arealområdet, hvor det er lagt flere titusener kubikk med masse fra Folldal. Området eies av Allskog og Surnadal kommune men går nå inn i selskapet. Samtidig har Kristiansund og Nordmøre Havn, Talgø og Surnadal Hamnelager har gått inn med ca. 4 millioner i selskapet.

 

Ordfører i Surnadal Lilly Gunn Nyheim synes det er positivt at det satses, jobbes og samarbeides på havneområdet.

- Endelig er det i gang! Dette vil få stor betydning for Surnadal, smiler hun.

Inge Skogheim sier seg enig og kaller prosjektet en milepæl.

 

Ingress hamn_690x462.jpg

F.v. Jonny Melkild, Terje Talgø, Lilly Gunn Nyheim, Nils Petter Tonning, Ragnar Halle, Inge Skogheim, Jan Olav Bjerkestrand, Ivar Melkild, Ole Hartvig Bakke og Karin Halle. Under: Arnt Helge Honstad.

Arnt Helge Honstad.jpg