P7230006_400x358

Ordfører Mons Otnes: - Glad for at Brage er i god behold

Surnadal Ap fordømmer terrorhandlingene

Surnadal Arbeiderparti var i går kveld samlet og de tragiske terrorhandlingene i Oslo og på Utøya ble et sjølsagt tema for møtet. - Vi er dypt sjokkert og veldig lei oss over at slikt kan skje, sier fra venstre: Lilly Gunn Nyheim, Ida Andrine Heggset, Egil Nedal og Oddvar Væge på vegne av Surnadal Arbeiderparti. - Vi føler alle sterkt med de berørte og pårørende, men er glade for at ingen fra vår kommune er blant de hardest rammede, sier ordfører Mons Otnes (bildet) til Trollheimsporten. Lørdag var det samling i Surnadal kulturhus.

Trollheimsporten er kjent med at surnadalinge Brage Kristian Einum (til venstre) var deltaker på AUF sin sommerleir på Utøya og at han nå er i sikkerhet og fysisk uskadd.

En dypt sjokkert og rørt ordfører Mons Otnes (til høyre) har fra han fikk vite om skytedramaet på Utøya og terroraksjonen i Oslo jobbet for å finne ut om noen fra vår region var involvert. Han kom i går kveld i kontakt med de nærmeste pårørende og også med Ap i fylket for å tilby hjelp og å gi sin støtte. Fremdeles er det en tett dialog og kontakt mellom kommune, parti og pårørende. - Ved behov for hjelp er både jeg og kommunen klare til å stille opp, sier Mons til Trollheimsporten.

På sin nettside på facebook inviterte Surnadal Ap til ei samling på kulturhuset lørdag klokka 1500 i Svorkasalen. Alle som samlet seg fikk tenne lys og dele tanker og urd med hverandre. Samlingen startet med ett minutts stillhet. deretter var det en orientering fra ordfører Mons Otnes og andre som bidro var Bernt Venås og Jenny Klinge. Dette kan du sjå meir om dette her.

Til høyre fra kulturhuset.

Ida Andrine (under) skulle selv vært deltaker på sommerleiren på Utøya, men måtte istedet jobbe.

Kjempebekymret
- Jeg har mange av mine venner der, og er kjempebekymret for dem. Det er helt uvirkelig at noen kan oppsøke en ungdomsleir og utføre en slik grotesk handling, sier hun og tilføyer at hun tenker på alle de berørte og deres nærmeste.

Ordfører Mons Otnes (til høyre) har i kveld vært i kontakt med folk i Arbeiderpartiet som har kjennskap til tragedien og som jobber med å få informasjon om saken.

Medfølelse
- Vi ønsker å gi uttrykk for vår medfølelse med alle berørte både i bombeangrepet i Oslo og i skytedramaet på Uttøya. Samtidig fordømmer vi på det aller sterkeste slike groteske angrep. Det kan ikke tollereres av noen, sier representantene fra Surnadal Ap.

Kan ikke tollereres
De støtter uttalelsene til statsminister Jens Stoltenberg, der vi ikke skal la slike ondskapsfulle aksjoner og likvideringer få rotfeste i vårt fine norske demokratiske samfunn.

Under Ida Andrine Heggset: