NettskoleRessurs

832 laks fiska i 2011 - på tilsammen 4353,5 kilo

Surna i skyggen av fjoråret

Årets sesong i Surna har kommet litt i skyggen av fjoråret, som var et ekstremt bra år. Årets sesong kan sammenlignes med sesongene i 2005 og 2006. Sesongene 2007, 2008 og 2009 derimot var dårligere år for laksen. Det melder surna.no - laksefiske i Surna - på sine heimesider, som ei oppsummering på laksesesongen 2011. Det ble fisket tilsammen 4,35 tonn laks i år

Fangstene for Rindal er ikke med på denne statistikken foreløpig. På noen soner har årets sesong faktisk vært bedre enn 2010 sesongen. For ørreten er situasjonen en annen, her går fangstene ned år for år. 

Les alt om årets sesong her - 10 på topp i 2011 her - for å se detaljene fra årets sesong klikk her.

I tallene for uke 34/35 er sesongfangsten fra to soner med, som ikke har rapportert inn før i sesongen. Det kom inn tre nye fisker på "Ti på topp" i denne siste runden. Takk til alle som samvittighetsfullt har fylt inn på fangstskjemaene. At dette tillitsforholdet mellom fiskerne og "Surna" er i orden er veldig viktig i den videre driften av elva.

Trollheimsporten har hatt en serie gående under årets fiskesesong. Du kan lese alle sakene under Øvre Sæter og laksen her. Dette ligger under Willys arkivdykk som du finner under På Porten på den grå menylinja nå du er på Hovedsida på den raude.

Stoffet er hentet fra utklippsbøkene til Edgar Landsem og Tollheimsporten kommer tilbake til meir omkring dette neste sesong. Inntil da er det bare å glede seg og lese om sesongene fra 1972 til 1984 på Trollheimsporten.