Suksessfull LandART-åpning

Søndag kl 13:00 åpnet årets LandART i Torvik. I underkant av 100 personer deltok på åpningen i dag. Etter åpningen var det guidet tur rundt og man fikk se mye forskjellig tøff landART.

LandART er en kunstform som handler om aktørens dialog med naturen. Kunstformen er ikke ny i verden, men veldig ny i Norge. LandART i Torvik er arrangert av Surnadal Kunstforening og Opp og Ut.  I fjor var det ca 14 aktører som hadde kunstverk på Torvik, i år var det omtrent 17 aktører og 22 kunstverk. Ordfører Lilly Gunn Nyheim var på åpningen og klippet snoren.

I fjor høst regner arrangørene med at rundt 1000 folk gikk runden, og i år har de ordnet med en bok ved start som folk kan skrive seg inn. Slik kan de få kontroll over hvor mange som går runden.

Blant aktørene var blant annet 4.klasse og Sæterlia Friluftsbarnehage. Som også stile med kreative og morsomme kunstverk.

DSC_0114.JPG

4.klasse sin kunst

 

På låven ved Opp og Ut var kaféen åpen, der hadde folk muligheten til å kjøpe muffins, islandskake, jorbærsmoothie og mye mer fra to trivelige frøkner; Kaja Sofie Kvande og Mathea Lysø.

Kaja Kvande, Mathea Lysø.JPG

Trivelig betjening på låven. (f.v: Kaja Sofie Kvande og Mathea Lysø)

DSC_0095.JPG

Mye folk på åpningen

DSC_0111.JPG

Ett av Anne Grete Kvendset sine kunstverk

DSC_0098.JPG

Populært kunstverk for ungene. 

DSC_0100.JPG

Minne over steinalderboplass av Marianne Fjærvik.