taekwondo ledere

Suksess med TaeKwon-Do-leir

Denne uken har årets siste TaeKwon-Do-sommerleir i Surnadal blitt arrangert. De to første ukene var det de voksne og ungdommene som fikk prøve seg, denne gangen var det barnas tur.  

Ingressbilde: f.v: Una Gravvold, Aurora Dønnem Berle, Kjell Gunnar Polden og Sindre Bruset. 
 

– Barna kommer fra store deler av landet, men vi er også veldig glade for at en del av deltagerne er lokale, sier Kjell Gunnar Polden.

Barna og instruktørene har tilholdssted på Nordmøre Folkehøgskole, hvor de får hvile seg og slappe av, fortsetter han.

Positiv innvirkning for Surnadal

– På søndag var det nok over 1000 mann innom den søndagsåpne butikken på skei, når du da teller med foreldre og så videre. De som driver butikk er nok rimelig fornøyde med alle kundene de har fått fra leiren, fortsetter han.

På ungdomsleiren var det rundt 200 deltagere, det er nå 278 barn som er med, og på voksenleiren var det 350 deltagere, og rundt 400 om du regner med instruktørene. Teller du med alle som er inkludert kommer du opp i godt over 1000 stykker. Legger du foreldre og publikum oppå det igjen, så begynner tallene å bli høye.

– Det er mye som skal på plass for å gjennomføre et så stort arrangement som dette, og vi er veldig fornøyde med hvordan alle tre ukene er blitt gjennomført. Jeg mener det betyr mye å få et så stort og artig arrangement til Surnadal. Barn og unge får oppleve hvor gøy det er å være med på slike opplegg som dette. Det er jo et mål at så mange som mulig av deltagerne skal gradere seg, men vi har også mye fokus på det utenomsportslige. Det skal være gøy å være på leir, og det håper og tror vi at det har vært også denne gangen, sier Polden.

Han forteller at det er flere muligheter for de som vil begynne med TaeKwon-Do. Det blir startet opp en gruppe for barn etter jul, og voksne kan begynne nå til høsten. Det er også mulig for barn å dra til Ålvundeid for å begynne, da det blir startet en gruppe der nå.
 

Gledelig med lokale deltagere

Polden nevner de tre ungdomene Una Gravvold, Sindre Bruset, og Aurora Dønnem Berle som noen lokale talenter. De var deltagere på voksenleiren, og har nå hjulpet til med barna.

– Det er jo selvsagt en del arbeid med barna, sier Una Gravvold, og fortsetter:

– En del av dem kommer langveis fra, så det finnes jo dem som kjenner litt på hjemlengsel, da. Alle som har kjennskap til barn vet at det fort kan oppstå både store og små problemer, og det er noe vi har opplevd også her. Det kan se litt mørkt ut for mange fra tid til tid, men som regel så går alt veldig fint til slutt.

taekwondo samling.jpg 
Barna følger nøye med på hva dommeren har å si.

taekwondo spark aurora.jpg

taekwondo spark una.jpg

Aurora Dønnem Berle (øverst) og Una Gravvold viser frem litt av det de kan.