cup27

Suksess med Dråkongcup

I underkant av 200 dreker i alderen 7 - 14 år var lørdag i aksjon under årets Dråkongcup på AMFI Park. Jentecupen så dagens lys i fjor, og er fotballkretsens eneste av sitt slag. - Dråkongcupen er kommet for å bli, sier Øystein Bondhus i Surnadal IL. 

22 lag fra Surnadal, Søya/Todalen, Rindal, Kristiansund, Leik, Reinsfjell, Halsa, Tingvoll og Søya deltok på cupen som virker til å være et svært pupulært tiltak fra Surnadal IL. 

Dette er andre gang Surnadal IL arrangerer egen cup for jenter. Fjorårets cup ble en stor suksess, og årets utgave ble minst like populær. Leder i Surnadal IL, Øystein Hjelle Bondhus, sier at cupen har kommet for å bli.

- Det var Erling Fiske som kom på idèen i fjor. Han var selv trener for jentelag, og opplevde at de måtte reise langt for å finne cuper hvor jenter fikk spille mot jenter. I vår fotballkrets finnes det ingen rene jentecuper, så det ville vi gjøre noe med. Dråkongcupen skal bli en tradisjon og er et konspept vi ønsker å videreutvikle, sier Bondhus som er glad for at de i år også har fått med lag fra Sør-Trøndelag.

- Surnadal er plassert slik at vi kan få lag fra både Nordmøre, Romsdal og Trøndelag på besøk. I år har vi gleden av å få Leik IL med på cupen. Det er første gang at trøndelag er representert på cupen, og vi håper at enda flere lag blir med neste år, sier Bondhus.

Fire blide jenter som koste seg på dråkongcup var Guri Bolme Nonstad (9) og Ine Løfald (9) fra Rindal, og Maja Mogstad (8) og Ida Mogstad (9) fra Surnadal. 

- Vi synes det er kjempeartig på cup. Det aller morsomste er å spille kamper og vinne. Det er supert at vi slipper å spille mot gutter. De er alt for hardbare, smiler jentene.

cup bondhus fiske jenter.jpg
Fornøyde fotballjenter sammen med Øystein Bondhus og Erling Fiske

Fotballfesten fortsetter søndag. Da er det klart for årets SIL-regncup på Syltøran stadion og AMFI Park. 

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

cup4
cup5
cup6
cup7
cup8
cup9
cup10
cup11
cup12
cup13
cup14
cup15
cup16
cup17
cup18
cup19
cup20
cup21
cup22
cup23
cup24
cup25
cup26
cup27
cup28
cup29
cup30
cup31
cup32
cup33
cup34
cup35
cup1
cup2
cup3