1

Onsdag inviterte Rindal skole hele bygda til innsamlingsarrangement for TV-aksjonen. Dette er en tradisjon som videreføres fra Øvre Rindal skole, og med slik suksess er det vel sannsynlig at den vil leve videre på Rindal skole i åra framover.

Arrangementet startet med underholdning i hver enkelt klasserom etter tur. 1. trinn var først ut (bildet over). De hadde øvet inn rindalsregla "En, to, lappa sko". De sang "Da klokka klang", "Er du veldig glad og vet det" og til slutt en vennesang "Du har noe ingen andre har. Ingen er som deg".

2. trinn.jpg
2. trinn sang "Bare vi er venner", en alfabetsang og en sang om fargene på engelsk.

kaffesalg.jpg
Elever fra 7. trinn solgte kaffe og kaker. Til slutt ble det tomt for kaffe, for det var så utrolig mye folk innom.

Elever fra flere klassetrinn har vært med og bakt boller og kaker til denne dagen. Og det var nok kaker til alle, selv om det ble utsolgt både for kaffe og lodd i løpet av dagen.

Vi fikk inntrykk av at elevene har hatt det moro og lært mye under forberedelsene. De har også fått lære litt om bakgrunnen for TV-aksjonen og hva pengene går til.

3. trinn 1.jpg
3. trinn. Ikke lett å opptre med dans, og heller ikke lett å fotografere, når det er så mye folk over alt!

Muntre elever fra 3. trinn sang "Vi-sangen":"Vi er barn fra forskjellige land som står sammen, og viser vi kan skape samhold om vi bare vil, ingen grenser for hva vi får til. Og vi synger så høyt som vi kan. Vi vil høres i all verdens land. For vi har noe viktig å si; Vi er barn som har mye å gi."

3. trinn 2.jpg

De sang også en sang om "Mr Sevenman", med bevegelser, og til slutt viste de en dans. Det klarte de fint, selv om det var litt begrenset plass i klasserommet pga alle gjestene.

4. trinn.jpg
4. trinn sang "Flyttesangen" og "Vi-sangen".


Det var åpent hus i begge etasjer på "rødskolen" denne dagen, og umulig å anslå hvor mange som var innom. Det var litt trangt om plassen på "kafeene" i klasserommene, men de besøkende som vi snakket med syntes at dette var et fint tiltak, som skolen absolutt  bør fortsette med.

Rektor Jon Brønstad sier at det var helt umulig å beregne hvor mange som ville komme innom, siden dette er et helt nytt arrangement for skolen. Men til neste år blir det enklere. Da vet de at det kommer mange. Mange av de besøkende satte pris på å få komme innom barneskolen, og se hvordan elevene har det der. 

Besøket på aksjonsdagen var altså over all forventning. Etter opptelling melder skolen at det ble samlet inn kr. 27 605,- Det ble altså en god slump med penger til TV-aksjonen.