Strandrydding i Røtet

I forbindelse med nasjonal strandryddedag lørdag, tok lokallaget til Miljøpartiet De Grønne i Surnadal initiativet til å rydde strandlinjen i Røtet. Erik Moen, Eli Vullum Kvande og de andre som møtte opp, plukket store mengder søppel på kort tid.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) hadde på forhånd invitert alle til arrangementet, uansett politisk ståsted, og oppfordret spesielt de andre lokale partiene til å støtte opp om aksjonen. Ingen av disse møtte opp, noe Erik Moen var skuffet over. Likevel møtte det rundt tjue store og små, som plukket store mengder plast og annet søppel langs stranda i Røtet.

- Plast har blitt et stort globalt problem, og er grunn til bekymring. Det finnes mye plast i havet, i magen til fugler og fisk og plasten påvirker hele det marine økosystemet på en negativ måte. Dette vil vi gjøre noe med, sier Erik Moen og Eli Vullum Kvande i MDG.

eli vullum kvande erik moen.jpg
Resultatet av en halvtimes rydding!

Lørdag fylte den miljøbeviste gjengen flere sekker med søppel - alt fra plastikkflasker, poser, engangsgriller, fiskeutstyr, deler av en datamaskin til en brukt graviditetstest!

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på initiativet. Strekningen langs fjorden i Røtet er mindre pen. Alle som sykler eller kjører forbi, ser at det er mye søppel her. Likevel ble jeg overrasket over at det var ille som dette. Det vil ta lang tid å rydde hele strekningen, men dette er en start og ett steg i riktig retning. Dette er egentlig et flott område med stort potensiale, sier Vullum Kvande.

strandrydding alle.jpg
Flinke strandryddere!

Miljøpartiet De Grønne stiller med liste for første gang i Surnadal til valget i høst. De understreker at strandryddingen ikke er et "valgkamp-stunt". 

- Vi er oppriktig bekymret for utviklingen, og ønsker å bidra til å redusere mengden plast i naturen. Jeg har selv 10 barnebarn, og vil gjøre det jeg kan for at de skal få en god fremtid, sier Moen.

Vullum Kvande oppforder alle som trenger drivved om å ta turen til Røtet.

- Vi har gjort avtale med grunneiere, og det er bare å hente så mye du ønsker. Det er mye å ta av!

miljøpartiet de grønne rydding.jpg
Fem av listekandidatene til MDG Surnadal: Fra venstre: Kjell Gunnar Polden, Trygve Roaldset, Espen Fougli Vraalsen, Eli Vullum Kvande og Erik Moen.