DSC_0594

Stortilflytting på Kvanne

Den siste tiden har mange flyttet til Kvanne. Med nytt supert boligfelt, Kråkhaugen, har flere familier flyttet inn. Der det også er plass til mange flere! Ikke bare er det tilflytting i Kråkhaugen, men flere enkelthus har også fått nye beboere.

DSC_0439.JPG
Utsikt fra verandaen til familien Nes Kvande


Åse Nes Kvande og familien hennes er noen av de som har bygd nytt hus i Kråkhaugen. De kom flyttende hjem fra Molde, der de har bodd i mange år. Åse er oppvokst på Kvanne, og mannen Bjørn i Surnadal.

-  Siden jeg var lita har jeg alltid tenkt å bygge meg hus på Kråkhaugen. Jeg har sett etter mulighet til å bygge hus her lenge nå. Det er utrolig fint her, og jeg og Bjørn visste at ungene ville få det fint her, forteller Åse Nes Kvande med et smil. Hun forteller videre om hvor flott Kvanne er. Kvanne er egentlig en lang stripe med folk, men likevel så er det slik en lagånd, mener hun.

DSC_0440.JPG
Utsikten til familien Nes Kvande

DSC_0441.JPG

- Hvis det skal være noe, kommer andre fra Kvanne å hjelper til. Det er slik en lagånd, smiler Åse Nes Kvande. Familien liker plassen, som ligger nær vannet, veldig godt. Og de trives veldig, veldig godt.

DSC_0443.JPG
Huset til Tom Erik og Solveig Kvande


Familiene til Theodor Væge Glærum og Tom Erik Kvande er de to andre som har bygd nye hus i Kråkhaugen. De, som familien Nes Kvande, trives veldig godt her. De sier at de trives bare bedre og bedre for hver dag som går.

DSC_0447.JPG
Utsikt fra verandaen til Tom Erik og Solveig Kvande

DSC_0452.JPG
Familien Tom Erik og Solveig Kvande framfor huset sitt
 

- Solforhold og utsikten her er kjempefin. Ungene trives også kjempegodt. De 5 nærmeste husene består av jamaldringer til ungene, forteller Tom Erik Kvande med et smil.
 

DSC_0594.JPG
Ungene til Lillian og Theodor og utsikta.


Theodor Væge Glærum er storfornøyd med plassen og huset. Han forteller at klimaet her er mye bedre enn i Surnadal. Ungene trives også godt her.
 

DSC_0462.JPG
Familien Otto og Linda Kvande


Det stopper ikke her med tilflyttere, familien til Linda og Otto Kvande har bygd om den gamle butikken O.M. Drøpping til et kjempefint hus. Linda forteller:

-Vi flyttet hit for at det er en idyllisk plass ved fjord og fjell, og en perfekt plass for friluftsliv. Enten du vil på fjellet eller på sjøen. Det er også her Otto har vokst opp og har storparten av sine kompiser. Ekstra artig er det at så mange har flyttet hjem de siste åra, og de fleste av de er også småbarnsfamilier. Kvanne er også en trygg og god plass å vokse opp på for barna.

Videre forteller hun at det ikke går an å ikke trives på Kvanne, og de liker godt at det er nær sjø og fjell.

DSC_0600.JPG
Utsikta til Hedda Hansen Berg og Torgeir Kvendset med familie.
 

Torgeir Kvendset, Hedda Hansen Berg og de to ungene deres trives også veldig godt på Kvanne. De forteller at det var bare Kvanne som var aktuelt hvis de skulle flytte hjem igjen. Som med alle andre som har flyttet til Kvanne den siste tiden, har også de vokst opp på Kvanne og i Surnadal. De forteller at det er kjempemessig å bo her og at det blir bare bedre og bedre.

- Det er kjempefint her, der er oversiktlig og bra for barn å vokse opp, smiler de. De, som de andre, er veldig glad i fjella, sjøen og naturen som er her.
 

DSC_0596.JPG
Utsikta til Vegard Kvande Moen og familien

DSC_0597.JPG

Også har en småbarnsfamilie flyttet til Nystutrøa boligfelt, samtidig som det er noen ungdommer som har flyttet til Pestutrøa boligfelt. Familien til Vegard Kvande Moen flyttet til Nystutrøa boligfelt og er veldig fornøyde. De, som alle de andre, er oppvokst i nærheten og stortrives her.


De i Pestutrøa var ikke hjemme da jeg var der.


Tekst og foto: Ingrid Kvendset Fiske.