stengt 2_1024x535

Naturkatastrofe i rindalsmålestokk - sjå TP TV og døm sjøl!

Store skader etter Surnas herjinger

En sammenhengende ispropp på over en kilometer har ført Surna i sikksakk på sør og nordsida av dalen i området Børset Aune i Rindal, etter minst tre nye elvafar. I rindalsmålestokk er dette ei naturkatastrofe. Trollheimsporten vea seg i veg for å dokumentere det heile i dag. Sjå fem videosnutter med kommentarer og mange bilder:

Fremdeles er fylkesvegen på nordsida stengt og til høyre ser du hvorfor.

1 km ispropp
Etter det Trollheimsporten kunne sjå (det var faktisk litt vanskelig å sjå kva som er elvafar, nytt far, gammelt far eller ekrer og jorder) kunne vi konstaterte en sammenhengende ispropp på over en kilometer, der elva gikk sikksakk i andre løp.

Den første ekra som er oversvømt var nedafor Kveldheim rett overfor Børset Østihusa. Det kunne vi sjå i reportasjen i går på Trollheimsporten. Den finner du ved å klikke her. De finner du også linker til fleire værsaker.

Ekra nedafor Slagvollbakken har også vært oversvømt. Men der har vatnet trukket seg tilbake og lagt igjen store ismasser. Det er årsak til at vegen er stengt.

Surna i sikksakk
Der svinger elva igjen over til sørsida, der den passerer nær Børset Austistu og eiendommen til Jon Bolme, til den når Bølu og følger denne til opprinnelig far. Slik er situasjonen ved Børset Austistu i dag - sjå bildereportasje fra Kristin Børset.

Men ved Almbergsbakken har deler av elva igjen tatt nytt far over ekra og følger en liten bekk til Svorka kommer ut i Surna. Dette er nok et nytt far.

Litt lenger ned, overfor Aune, har elva igjen flomma ut over ekrene på nordsida. Sjå bildene nederst - klikk på dem og sjå dem større og i serie.

De fem snuttene under snakker for seg. Klikk på den lille firkanten til høyre og sjå snuttene over heile skjermen.

 

Ved Kveldheim. Video: Willy Karlstrøm
Ved Almbergsbakken.
Ekra ved Almbergsbakken.
Ved Svorka.
Ved Svorka.
Kveldheim_1024x570
Her ved Kveldheim flommer fortsatt Surna ut over ekra. Alle foto: Willy Karlstrøm
stengt_1024x481
Fylkesvegen er fremdeles stengt. Til venstre på bildet tar Surna vegen mot Børset.
Luiten bekk_1024x1240
Også de små bekkene renner over.
Motsatt side_1024x724
I gårsdagens reportasje såg vi bilder fra Bølu og gamle Trollheimen Camping. Her ser vi fra motsatt side, der Bølu renner ut i Surna.
Svorka i regn_1024x1365
Svorka i regn!