Torsdag
Torsdag Skyet
13°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Skyet
17°
Skyet
Svak vind
Programleder Selda Ekiz foto NRK

Stor interesse for Klassequizen

Denne uka startet Klassequizen 2020. Hvem er fylkets smarteste tiendeklassinger? Surnadal ungdomsskule skal på lufta fredag 24. januar, og NRK Møre og Romsdal lover mer show rundt sendingene i år.

Bildet over: Programleder i landsfinalen i Klassequizen Selda Ekiz (Foto: NRK)

I år er det 38 skoler som deltar fra Møre og Romsdal. Tiendeklassinger fra Smøla i nord til Vanylven i sør skal prøve seg på utfordrende spørsmål i varierte kategorier.  

Tirsdag var Averøy Ungdomsskole den første skolen ut i ilden. Hver ukedag helt frem til slutten av februar vil en ny skole konkurrere i ettermiddagssendingen til NRK Møre og Romsdal på P1. 

Roar Halten quizmaster foto NRK.jpg
Roar Halten (Foto: NRK)

Nytt av året er det at hver enkelt skole får besøk av oneman-showet Roar Halten. Han skal skape liv for alle som har lyst til å se på Klassequizen live. Både resten av elevene på skolene og lokalbefolkningen er invitert for å komme å se på.  

- Det blir mer show i år. Jeg håper på godstemning når skolene skal få være med å heie fram sitt lag allerede nå i de innledende rundene, sier en entusiastisk Roar Halten. 

Roar Halten har jobbet litt med Klassequizen tidligere, men dette er første gangen han skal ha hånd om hele konkurransen. 

- Jeg har med meg lyd og lysanlegg, og gleder meg til å møte alle de fantastisk smarte 10. klassingene i Møre og Romsdal. 

I Surnadal blir det gjort opptak til Klassequizen onsdag 22. januar, og dette blir sendt på radio fredag 24. januar.

Klassequizen kan du høre hver dag i God ettermiddag Møre og Romsdal, på NRK P1 klokka 14:30. 


Fylkesfinale 

Etter innledende runde vil det 11. mars bli avholdt en lokal fylkesfinale i Ålesund. I år skal det kåres to fylkesvinnere. Begge disse lagene vinner 5000 kroner til klassekassa, og de skal videre til nasjonale finaler i Oslo.  

Totalt er det 570 skoler som er med fra hele landet – det er ny rekord! 

I fjor var det litt over 750.000 som så den nasjonale finalen på NRK1. Også i år skal de nasjonale finalene sendes i helgene på NRK1, fem fredager og lørdager i april og mai. Programleder for NRK1-sendingene er Selda Ekiz.  Vinneren av Klassequizen 2020 vinner en konsert på skolen sin med radiokanalen Mp3 (NRKs radiokanal for ungdom).
 

TIDLIGERE FYLKESVINNERE:  

2019: Surnadal ungdomsskole og Vatne ungdomsskule 
2018: Ytre-Herøy ungdomsskule og Halsa barne- og ungdomsskole 
2017: Haramsøy skule 
2016: Helland skule 
2015: Smøla ungdomsskole 
2014: Halsa barne- og ungdomsskole 
2013: Smøla ungdomsskole 

Dette skriver NRK Møre og Romsdal i en pressemelding.


Rindal skole er ikke med

Rindal skole hadde også meldt seg på Klassequizen, men fikk ikke plass. NRK Trøndelag opplyser at de hadde bare plass til 48 skoler i år, og det var de første som meldte seg på som fikk plass.