Stor aktivitet i VIBO

VIBO Entreprentør AS har mange store prosjekter på gang om dagen. Anleggsleder Romund Aune synes det er veldig positivt med så stor aktivitet i bedriften. Torsdag feiret de tett bygg i Orkdal Sparebank sine nye lokaler, der VIBO er hovedentreprenør.

Vibo2.jpg

Orkdal Sparebank sitt nybygg er under oppføring, og det skal stå klart til høsten. Det er et imponerende bygg med underetasje og 4 etasjer over bakkeplan. Det skal bli 40 kontorplasser i bygget. Anleggsleder Romund Aune og formann Pål Tore Sveen leder arbeidet.

Pål Tore Sveen og Romund Aune.jpg
Formann Pål Tore Sveen og anleggsleder Romund Aune har kontor på byggeplassen.

- Det er en samling med bred fagkompetanse på bygget nå, rundt 22 mann. 12 av disse er tømrere. – Dyktige og løsningsorienterte folk, legger han til

Romund Aune forteller at det er rekordstor aktivitet i VIBO nå. På Orkanger er det veldig mye som skjer innenfor et begrensa område i sentrum. Bare 100 meter nord for banken er arbeidet med Reme Gården påbegynt, og 200 meter mot sørøst er VIBO i sluttfasen med Franslykkja. Begge disse prosjektene har man utsikt til fra toppetasjen i det nye bankbygget. I tillegg arbeider VIBO med Follo Park, rett ved Orkdal videregående skole.

Vibo4.jpg
Franslykkja midt i bildet, sett fra fjerde etasje i det nye bakbygget.

Rett nedenfor bankbygget har VIBO også gjort ferdig grunnarbeidet til enda et leilighetsbygg. Dette bygget er ikke ferdig planlagt, men grunnetasjen med parkering er ferdig. Dette leilighetsbygget vil komme opp vegg i vegg med banken.

VIBO Entreprenør AS slo seg sammen med Kvatro AS i 2011. Dette åpnet dørene for mer arbeid i Orkdalsregionen. Nå har VIBO en rekke oppdrag fra Surnadal til Orkanger.

- VIBO Entreprenør AS har ca 75 ansatte nå, forteller Romund Aune. - I tillegg har vi ca 20 innleide arbeidere. Så akkurat nå har vi ca 95 mann i arbeid, sier han.

I tillegg til VIBO sine egen ansatte blir det selvsagt også mye arbeid til andre bedrifter i byggebransjen på alle disse store prosjektene. VIBO Entreprenør AS bruker helst lokale underentreprenører, så det er klart at den store aktiviteten i byggebransjen engasjerer mange lokale bedrifter. I løpet av prosjektet er det rundt 25 underentreprenører som er involvert, hentet inn fra Rindal til Trondheim. Her er det bruk for mye spesialkompetanse.

Vibo5.jpg
Andrei Kopinski og Rune Blokkeskar har begynt på innerveggene i det nye banklokalet.

Romund Aune lysere.jpg
Romund Aune i andre etasje i bankbygget

Nå er bankbygget tett. Tett bygg innebærer ferdigmonterte vinduer, glassfasader, tak og tett yttervegg. Dette er en milepæl i arbeidet, og det ble feiret med en uformell lunsj for arbeiderne i bygget, både egen ansatte og underentreprenører. Fire damer fra Orkdal Sparebank serverte mat og drikke, og til slutt delte de ut påskeegg til håndverkerne.

Vibo6.jpg
Klart for lunsj for å feire tett bygg.

Vibo7.jpg
Hamburgere på menyen

Vibo9.jpg

Vibo8.jpg
Damene fra Orkdal Sparebank delte ut påskeegg.

Kari Holseth fra Orkdal Sparebank forteller at bygget skal stå ferdig til høsten, og at de snart har åpningsdatoen klar.

- Vi venter nå på en eksakt dato da bygget skal stå ferdig. Datoen skal snart være klar. Vi har jo allerede begynt å planlegge åpningsfesten, sier hun.


Fakta om de ulike prosjektene til VIBO Entreprenør AS:


Orkdal Sparebank.

Vibo10.jpg

VIBO bygger nytt flott banklokale for Orkdal Sparebank. Dette ligger rett over veien fra eksisterende lokale. VIBO Entreprenør AS er Hovedentreprenør på prosjektet. Tekniske fag er sideentreprenør.

Det er et stort prosjekt for VIBO. Det innebærer bygging av parkeringskjeller og kontorlokale i 4 etasjer for banken.

Prosjektet følger fremdriftsplan og samarbeidet med byggherre, samt under- og sideentreprenører går veldig bra. Dette er et prosjekt med over 20 underentreprenører samt 5 sideentreprenører, noe som krever mye koordinering på byggeplass.

Anleggsleder Romund Aune vil fremheve og gi skryt til håndverkerne og formann på byggplass. De gjør alle en meget god jobb på å løse utfordringer med tanke på nye løsninger, detaljer og arbeidsmetoder. Her skal byggherre blant annet ha buede innervegger, og yttervegg skal kles med et nytt fasadesystem av teglplater, importert fra Tyskland.

- Videre arbeid består av oppbygging av innervegger, gulv og himling, samt montering av fasadeplater utvendig, forklarer Romund Aune.


Remegården.

Vibo3.jpg

Ved rundkjøringen, 100 meter nord for Orkdal Sparebank, er VIBO totalentreprenør for bank- og leilighetsbygget Remegården. Dette prosjektet innebærer bygging av næringslokaler og 23 leiligheter. VIBO er i full gang med betongarbeid her.


Franslykkja

Vibo1.jpg

200 meter sørøst for Orkdal Sparebank er VIBO i sluttfasen med totalentreprise for bygging av leilighetsbygget Fransgården, med hele 25 leiligheter.
 

- Disse 3 prosjektene er på tilsammen rundt 205 millioner kroner. Dette har ført til rekordstor aktivitet for Vibo Entreprenør AS, forteller Romund Aune.
 

Vibo11.jpg
Follo Park, rett ved Orkdal Videregående skole.

Under oppføring er også leilighetsbygg på Follo Park med 12 leiligheter, samt hele 13 Nordbohus-boliger fra Orkanger til Surnadal.


I tillegg er serviceavdelingen på 7 tømrere i arbeid med alt fra rehabilitering av bad til oppbygging av kirketårnet i Rindal.

- Det er for tiden et vidt spekter av prosjekt, og Vibo Entreprenør AS satser på like stor aktivitet fremover, avslutter Romund Aune.