Demensaksjon russen Surnadal 2016

Støtt bøssebærerne!

I år som før vil russen være bøssebærere i anledning den årlige demensaksjonen i Surnadal. Ha kontantene klare tirsdag 20. og onsdag 21. september.

I fjor ble det samlet inn 96.000 kroner, som da var rekord. I år er målet å passere 100.000.

- Vi håper på ny rekord, smiler leder i Surnadal demensforening og helselag Liv Botten.

Sammen med Åsskard helselag satser de på å nå målet med sine 50 bøsser, godt hjulpet av russ ved Surnadal vidaregåande skole.

Demensaksjonen pågår mellom 19. og 25. september, og sammenfaller med den internasjonale Alzheimerdagen 21. september. Inntektene går til forskning og lokale tiltak for mennesker som er berørt av demens. Gjennom Nasjonalforeningen for folkehelsens helselag og demensforeninger drives lokalt arbeid for å bidra til bedre livskvaliteten for personer med demens, gjennom fellesskap og gode opplevelser, tiltak mot ensomhet og tilretteleggelse for deltakelse i nærmiljøet.

Både Surnadal demensforening og helselag, Åsskard helselag og Rindal demensforening er svært aktive lokallag. I løpet av det siste året har de blant annet bidratt til at sykehjemmene i begge kommuner fått hver sin el-sykkel, og arrangert mange sosiale sammenkomster. I tillegg er Surnadal demensvennlig kommune, og i høst samarbeider lagene om å arrangere pårørendeskole.

Etter TV-aksjonen i 2013 startet oppbyggingen av demensforskningsprogrammet. Målet med forskningsprogrammet er økt kunnskap om årsaker, forebygging, diagnostikk og behandling av demens. Det vil kreve stor innsats i årene som kommer, før vi blir i stand til å stoppe eller bremse Alzheimer og andre demenssykdommer.

  • 77 000 mennesker har demens
  • 10 000 får demens årlig i Norge
  • 350 000 pårørende er berørt
  • 80 prosent av de som bor på sykehjem har demens
  • 60 prosent av de som har demens bor hjemme

Støtt demensaksjonen du også. Ha kontantene klare til bøssebærerne kommer, eller se her hvordan du kan støtte forskningen via SMS.

En vakker dag har vi glemt demens!