IMG_8384

Stjernetårnet er åpnet

Torsdag kveld kunne plansjef Sivert Dombu og Rindal kommune invitere naboer i Vestre boligfelt og andre interesserte til åpning av stjernetårnet "Star cube", som er en del av Kulturstien i Rindal.

Stjernetårnet var ikke helt ferdig da folk møtte opp til åpning torsdag kveld. Noen NTNU-studenter holdt fortsatt på å bygge trappetrinn til de innvendige plattformene. Men trinnene kom på plass, og stjernetårnet ble åpent.

IMG_8388.jpg
Plansjef Sivert Dombu, bygningsansvarlig Bjørnar Nordlund, ordfører Ola T Heggem og flere representanter fra Rindal kommune var til stede ved åpningen av stjernetårnet.
 

Stjernetårnet er ikke laget for astronomer. Det er ingen kikkert der. Det er ment for folk flest. I toppen av tårnet finner man en oversikt over alle stjernetegnene, og en behagelig "hengekøye" hvor man kan ligge og se opp på himmelen. Nede i midten av tårnet er det en koselig bålplass.

IMG_8371.jpg

IMG_8373.jpg

På Kulturstien har vi fra før badstubygget og fulgetittertårnet ved Igltjønna. Stjernetårnet ligger på veien ned mot elva, nedenfor Vestre boligfelt, der den nye brua kommer etter hvert. Det er også planer om en lekeplass i nærheten av stjernetårnet. Den skal bygges i samme stil.

Stjernetårnet er plassert i forhold til himmelretningene; nord-sør og øst-vest, forklarte Bård Magne Sande for de frammøtte. Han har fulgt prosessen med stjernetårnet og samarbeidet med NTNU-studentene helt fra idestadiet.

- Her i Rindal har vi et slagord med "5 minutter til alt", sa Bård Magne Sande. - Planen var å reise veggene på tårnet med håndmakt. Men det viste seg at det ble behov for kran for de tyngste løftene. Kranbil ble tilkalt, og den var på plass i løpet av et stort 5-minutt. Til stor overraskelse for mange.
 

IMG_8392.jpg
Erling Søyland forteller om arbeidet med "Star cube"


En av studentene, Erling Søyland, fortalte litt om prosessen, fra ide til utførelse. Han fortalte at de reiste litt rundt i bygda for å få inspirasjon til stjernetårnet.

- Det er på mange måter barna som har vært vår inspirasjon, sa han. - Og med aktiviteten rundt oss her i kveld, ser det ut som barna har sansen for det også. Det er en stor glede for oss å overrekke "Star cube" til dere her i kveld, sa Erling Søyland.

Ordfører Ola T Heggem takket studentene for det gode samarbeidet. Han rettet også en takk til grunneierne, som har gjort Kultursti-prosjektet mulig.

- Stjernetårnet er en del av kulturstien, og samtidig en ny attraksjon i nærområdet til sentrum, sa han. - Hit kan man komme for å se på stjernene, og på nordlyset også.

IMG_8405.jpg
Ordfører Ola T Heggem kutter snora.

IMG_8409.jpg
Koselig bålplass midt i tårnet.

IMG_8416.jpg