eika-logo-gronn

Sterkt resultat for Eika Gruppen

Eika Gruppen oppnådde et resultat før skatt på 188 millioner kroner i andre kvartal 2016 mot 106 millioner kroner i fjor. Hittil i år er resultatet før skatt på 262 millioner kroner mot tilsvarende 199 millioner kroner i 2015. - Vi er godt tilfreds med den sterke resultatutviklingen i Eika Gruppen. Vi skaper gode finansielle resultater i første halvår, samtidig som vi øker takten på digitale leveranser til lokalbankene, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i en pressemelding.

Eika Gruppens resultat for første halvår gjenspeiles av økt aktivitet og god resultatfremgang i konsernet. Resultatet etter skatt på 150 millioner kroner gir en egenkapitalavkastning på 20,7 prosent.

Eika Gruppens leveranser er viktige for å styrke lokalbankens konkurransekraft og deres betydning for mange lokalsamfunn. I følge Norsk Kundebarometer scorer lokalbankene all time high på tillit og går kraftig frem sammenholdt med de andre bankene i årets undersøkelse. Analysene viser også at det er den kompetente og tilgjengelige rådgiveren som kunden oppnår en nær relasjon til over tid, som skiller lokalbankene fra andre banker.  

- Lokalbankenes langsiktige og målrettede arbeid for å gi kundene denne ekstra opplevelsen av nærhet og omsorg, solid støttet av Eika Gruppens leveranser, sørger for å styrke lokalbankenes posisjon overfor sine kunder. Det er en kraftfull leveranse til kundene ingen kan matche og som vi vet kundene ønsker – også i fremtiden, sier Toft Karlsen.